avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate De ce \"asa trebuie\" ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

De ce "asa trebuie" ?

Buna -ziua!
Apelez cu incredere la acest forum,sper ca si de aceasta data cineva sa fie in masura sa ma lamureasca.
In 2006,sperand la mai bine,m-am inscris la facultate.De admitere nu m-am temut, atat de mult timp nu pierdeam (studii 3 ani) si o diploma nu strica.
Am ajuns in anul III,licenta se apropia,examenele se aglomerau,totul era dificil.
Intr-un final,am ratat anul,licenta si diploma.#-o
A urmat an de gratie,cei de la facultate m-au linistit,asta e solutia.Piaza rea si aceeasi profesori care m-au incurcat anterior,iar.S-a dus si anul de gratie,ratat.Pentru 2 examene, aceeasi profesori!
De bani nu mai zic,fiecare an platit,carti cumparate,restante platite..suta de milioane.:((
Anul asta,a doua reinmatriculare,an III.Deja m-am obisnuit!
Nu am facut o criza de nervi,se putea si mai rau,ma consolam.Dar vedeti dumneavoastra,mai rau decat a venit nu se putea.In loc de 2 examene,m-am trezit cu 6.Motivul?Ca studentii de anul asta au si alte materii,niste aberatii!Poate ca asa este,dar eu am dat niste examene destul de grele,acelea nu conteaza?
Nu-mi lipseau decat vreo 10-11 puncte si ma astepta licenta.Era simplu,un examen in semestrul I,al doilea in semestrul II.
Este normal sa se intample asa?Unele examene mi-au fost echivalate,altele au aparut din senin,nu le-am mai vazut pana acum.La secretariat totul e mister,trebuie sa intrebi de zece ori pentru ceva si raspunsul se incadreaza mereu in tiparul "pentru ca asa trebuie".Vreau sa stiu de ce?
Lamuriti-ma,vreau sa stiu pe ce dau banii.Imi pare foarte rau ca m-am bagat in asa ceva,mai ales atunci cand nu se tine cont de nimic,totul este subiectiv in Romania.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters160631 , utilizator 11:31, 20 Octombrie 2010
SM a scris, in topic nou deschis:

Subiect: De ce "asa trebuie 2" ?
Domnilor,m-am incurcat in raspunsuri si am preferat sa adaug alte intrebari in cei 4 pasi.Sper sa nu fi incalcat regulamentul.
Poate trope_doi e dispus sa-mi raspunda...
Am verificat planul de invatamant pntru specializarea mea,licenta ciclul-universitar 2008-2011 si rezulta ca din cele 6 examene,3 sunt optionale.Cred,neavand ce examene obligatorii sa-mi mai introduca,s-au gandit sa-mi puna numai optionale.
Din cele 6,2 erau restantele mele de drept,diferenta de 4 e aproape optionala,doar unul este obligatoriu.Si acela care este obligatoriu acum,pana nu de ceva vreme era optional.Iar cel optional acum,l-am avut ca obligatoriu.
Nu stiu daca m-am exprimat suficient de clar,vreau niste informatii pe care eu nu le detin...
Pot cumva sa reduc numarul materiilor optionale care-mi apar ca examene?Una in anul II,2 in anul III.Poate cea din anul II?E tot optionala...
Cu cine sa discut problema,cu domnul rector ar ajuta?
Va multumesc mult!

Later edit:
In primul rand scrieti o cerere adresata rectorului, in care solicitati analizarea materiilor respective – explicati cum e cu optionalele… Daca unul dintre examene l-ati avut candva optional si nu l-ati dat, iar acum e obligatoriu celalalt si optional cel la care ati sustinut examen la timpul potrivit aveti sanse sa se rezolve… Ar trebui sa se rezolve - dar nu vreau sa va dau sperante false :(

Cred ca cel mai bine este sa va inscrieti in audienta la rector (cum de nu ati facut-o pana acum?! ) Dar sa aveti “problema” si scrisa – sa poata fi “urmarita” mai usor… Si in cerere sa scrieti exact despre ce materii este vorba.
Secretara rectorului sa va dea nr de inregistrare pe un exemplar din cererea pe care o prezentati rectorului in audienta (audienta e indicata pentru o rezolvare, eventual, rapida) – ce e scris ramane, cum s-ar zice…
Avand in vedere ca sunt in discutie anumite materii optionale cred ca puteti rezolva situatia, dar numai cu rectorul – secretarele nu prea stiu ce si cum… Ele fac ce li se spune “de sus” – putine sunt cele care stiu ce sa faca. Dar ar fi trebuit macar sa va indrume sa va adresati rectorului…
Succes.
P.S. Poate reveniti (si) dupa ce discutati cu rectorul… :)
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
trope_doi, utilizator
Regret raspunsul intarziat.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu facultatea Julia24 Julia24 Buna ziua. M-am inmatriculat anul trecut in oct. 2009 in ultimul an pentru a-mi finaliza studiile. Eu am studiat in per. 2003 - 2007, studii superioare de ... (vezi toată discuția)
Restante si licenta... Sunt studenta in anul trei la antropologie, si pana acum nu am mai avut nici o restanta. In sesiunea acesta de pe sem 1 al anului terminal am o restanta la ... (vezi toată discuția)
Examene restanta... simpleway simpleway Sunt studenta in anul 1 la Litere. Am o profa, care incearca nervii tuturor studentilor care trec pe mana ei. Am dat la ea a 3-a restanta si am picat-o. Oare ... (vezi toată discuția)