avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reclamatie notar public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reclamatie notar public

Buna seara. In urma cu 3 luni, am vandut un teren, am facut actele la notariat si ni s-a zis sa mergem dupa contracte in maxim 30 de zile. Dupa 1 luna cand ne-am dus dupa contracte, au eliberat un singur contract pentru cumparator, iar noua vanzatorilor dna. notar ne-a zis ca daca vrem poate sa ne faca o copie legalizata contra cost. Din cate stiam la orice cumparare vanzare trebuiesc eliberate atatea contracte in original cate parti sunt implicate. Poate cineva sa ma sfatuiasca, deoarece in acest moment ma gandesc sa fac o reclamatie in acest sens la camera notarilor, dar vroiam sa ma asigur totusi ca nu o fac degeaba. Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
KaraAlexa, utilizator
unul la notar, unul la Cf, unul la cumparator, iar pt dvs vanzatorii trebuiau trei exemplare, cate unul pentru fiecare.
Multumesc frumos pentru raspuns, probabil chiar atatea am semnat, nu mai retin numarul exact. Din pacate nu cunosc procedura legala, si aveam incredere ca un notar public sa fie totusi in cunostinta de cauza, acum o sa ma mai duc la biroul notarial si o sa cer cele 3 contracte originale sa vedem ce se intampla. Multumesc inca o data.
Stimata doamna , legea notarilor publici spune foarte clar ca la autentificarea actelor notarul are obligatia sa elibereze partilor cate un EXEMPLAR AUTENTIC , deci nu copii legalizate sau mai stiu eu ce artificii a gasit acea doamna notar! Mergeti la madam notar si solicitati-i sa va arate in lege unde scrie ca va poate da copie legalizata in loc de autentic si explicati-i politicos ca daca nu va da in cateva minute actul veti merge direct la parchetul de pe langa Curtea de Apel din raza teritoriala si ii veti inregistra o plangere penala fiindca nu v-a eliberat un exemplar din contractul original de vanzare cumparare! Fac un pariu public ca isi va schimba imediat comportamentul!
Succes!
:D:D:D
Rasturnare de situatie. Am vorbit din nou cu doamna notar, mi-a zis din nou ca-mi elibereaza copie legalizata, dupa care am sunat la Camera Notarilor Publici - cei de acolo mi-au zis ca o sa vorbeasca cu dna. notar si sa revin cu un telefon mai tarziu. Am revenit cu apelul si spre supriza mea, dna. notar acum zice ca a eliberat toate documentele cumparatorului.Intr-adevar cand am semnat actele am rugat-o sa elibereze si contractul nostru cumparatorului, noi locuind in alt judet ne-ar fi fost mai greu sa mergem dupa el, dar timp de 2 luni ni s-a comunicat ca nu se elibereaza contract decat cumparatorului. Acum chiar nu mai stiu ce sa fac. Are cineva vreun sfat? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
KaraAlexa, utilizator
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Ne-am intors la dna. notar si ni s-au eliberat toate actele in original, nu am primit nicio explicatie insa ne bucuram ca s-a rezolvat situatia.

Alte discuții în legătură

Eliberare duplicat act notarial din 2005 Kyandra Kyandra Buna ziua, In speranta ca un coleg notar imi va putea oferi o solutie: Am un contract de vanzare cumparare al unui imobil (casa si teren) autentificat la ... (vezi toată discuția)
Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act mi s-au dat două duplicate nesemnate. am dreptul să îi solicit doamnei notar o copie după original? Ale Vio Ale Vio Buna ziua. Ieri, 12 septembrie 2018, părinții mei mi-au donat o garsoniera, prin act donație, la notariat. Fratele meu este trecut ca si declarant, în ... (vezi toată discuția)
Acte locuinta furate Viorica Bog Viorica Bog Am o garsoniera in centrul Brasovului. Am reusit sa-i fac intabularea zilele acestea. M-a sunat cineva (pe numar privat) ca are contractul meu de ... (vezi toată discuția)