avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoritate de lucru judecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoritate de lucru judecat

Ne-am judecat cu X 11 ani pt un teren. Ei au facut actiune pt anularea TP al nostru- am castigat noi, avem hot jud def si irevoc , apoi tot ei au facut actiune pt anularea actului de v-c al nostru si al planului parcelar-- am castigat tot noi, avem hot jud def si irevoc, mai mult am facut noi proces penal pt tulburare in posesie si am castigat, ne-au platit despagubiri civile si am fost pusi in posesie de executor jud. cu dosar de executare. Dupa atatea procese X face acum actiune in revendicare . Noi am pus copii dupa hot jud pe care le avem. Stiu ca nu este autoritate de lucru judecat dar nu putem invoca exceptia puterii de lucru judecat? E totuna sau sunt doua lucruri diferite? Putem invoca prezumtia legala absoluta a puterii de lucru judecat? Avocatul nostru nu ne-a lamurit si spune ca nu, dar nu am incredere. Voi m-ati ajutat si alta data. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Baiceanu , Consilier juridic 10:00, 9 Septembrie 2010
am avut o speta asemanatoare. autoritate de lucru judecat nun este tot una cu putere de lucru judecat. puterea de lucru judecat se refera la dispozitivul hotararii cel care se ia inconsiderare care este cel mai impotrant si tot astfel cel care se executa. va puteti folosii de art.1200 C.civ si deasemeni sa stiti ca judecatorii difera, darva spun ca va puteti folosi de puterea de lucru judecat. Mai greu dar se poate.
Buna ziua.
Am avut deschis dosar pe somatie de plata ( OG 5/2001) care mi s-a respins.
Am deschis dosar acum pe ordonanta de plata ( OUG 119/2007) cu acelasi obiect, parti, cauza. Binenteles ca mi s-a invocat exceptia autoritatii de lucru judecat. Eu am zis totusi sa incerc, insa nu prea am cu ce sa ma apar.
Credeti ca exista cumva vreo aparare?, sau vreo idee.....
Dreptul comun nu ma incanta.....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre exceptia autoritatii de lucru judecat si prezumtia autoritatii de lucru judecat dienusa dienusa ma confrunt cu o problema,sper sa ma intelegeti....in martie,anul trecut am fost actionata in judecata pt radierea tatalui meu de pe unTP,unde era el trecut si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .solicit o clarificare asupra exceptiei puterii lucrului ... bodisin bodisin Buna ziua .Solicit o clarificare asupra exceptiei puterii lucrului judecat ..Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat faptul că între excepţia ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat giani101 giani101 In anul 1989 tatal meu a cumparat o casa la tara cu gradina anexe si teren.Deoarece terenul era in proprietatea statului s-a intocmit cu vanzatorul o chitanta ... (vezi toată discuția)