avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare clauza contract inchiriere (pact ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare clauza contract inchiriere (pact comisoriu)

Am un contract de inchiriere cu o Societate Comerciala .

La art.13 alin 3 si 4 se stipuleaza asa :

"Daca chiriasul nu plateste chiria sau orice alta suma de bani datorata prezentului locator , locatorul trebuie sa ii anunte inscris neplata.
Daca chiriasul nu plateste prezentului locator in termen de 15 zile de la primirea notificarii , atunci prezentul locator poate considera aceasta o incalcare a contractului de inchiriere.

Daca chiriasul incalca contractul de inchiriere , prezentul locator poate sa puna capat contractului de inchiriere si sa reintre in posesia spatiului."

Doresc sa stiu daca aceasta clauza pote fi interpretata in sensul unui pact comisoriu. Mie mi se pare ca este ca este neechivoc...
Sau pactul comisoriu are o fraza standard?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mata2 , utilizator 21:14, 17 Octombrie 2010
De aceea am intrebat si eu, de regula, evacuarea nu poate fi dispusa prin ordonanta. Doar in cazuri exceptionale ( de ex. invers, chiriasul putea sollicita evacuarea prorprietarului pt ca exista titlu valabil).

Chiar ma mir.
Bine, daca va iese, e ok.

Va recomand sa intentati actiune pe fond ( aveti nevoie de o hotarare def. si irevoc. de drept comun) - cf. art. 25 Legea 114/1996 si art. 14 alin. (5) OUG 40/1999.
ati pornit gresit actiunea pe calea ordonantei.promovati in instanta o actiune in evacuare pe fond.
parerea mea

1 nu este pact comisoriu de grad IV (banuiesc ca la asta va referiti)

2 trebuie actiune pe fond deoarece ordonanta o sa fie respinsa ca inadmisibila. Nu se va putea dovedi vremelnicia actiunii fara un prices pe fond
Tocmai asta spuneam si eu . Dar daca avocata mea a facut actiunea asta de evacuare a chiriasului , care vad si eu ca n-are nici o sansa , si nici nu m-a intrebat , intrebarea e :

Pot sa ma duc la termen si sa cer retragerea actiunii?
Termenul e pe 22 oct. , sau sa depun luni o cerere la dosar de retragere a actiunii?
Pai n-aveti ce pierde daca lasati asa. Ce rost mai are, asteptati sa vedeti ce se intampla.
Dar intentati si actiune pe fond.

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu imac imac Buna ziua Daca intr-un contract de inchiriere a unui imobil ( proprietarul fiind o persoana fizica , iar chiriasul un SRL) este stipulat faptul ca ,, ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)