avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interpretare clauza contract inchiriere (pact ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interpretare clauza contract inchiriere (pact comisoriu)

Am un contract de inchiriere cu o Societate Comerciala .

La art.13 alin 3 si 4 se stipuleaza asa :

"Daca chiriasul nu plateste chiria sau orice alta suma de bani datorata prezentului locator , locatorul trebuie sa ii anunte inscris neplata.
Daca chiriasul nu plateste prezentului locator in termen de 15 zile de la primirea notificarii , atunci prezentul locator poate considera aceasta o incalcare a contractului de inchiriere.

Daca chiriasul incalca contractul de inchiriere , prezentul locator poate sa puna capat contractului de inchiriere si sa reintre in posesia spatiului."

Doresc sa stiu daca aceasta clauza pote fi interpretata in sensul unui pact comisoriu. Mie mi se pare ca este ca este neechivoc...
Sau pactul comisoriu are o fraza standard?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mata2 , utilizator 21:14, 17 Octombrie 2010
Da , asa cred ca voi face....

Voiam sa retrag actiunea din doua motive :

1. avocata mea refuza sa invoce ca chiriasul a demolat un zid fara acordul meu , desfiintiind o debara , desi blocul e din anul 1935 si cam subred , si am si probe in sensul asta , si l-am si notificat.

Nu inteleg de ce nu vrea sa invoce si asta.

2. , in finalul cererii , in loc sa spuna fraza cunoscuta " date fiind cele de mai sus va rog sa admiteti actiunea" ea a scris "sa respingeti actiunea"
Ma sperie acest "act ratat"

plus ca procesul asta ma costa 1000 de ron......
:))
Eu acum nu vreau sa ma bag in relatia dvs cu avocata insa... poate ar fi bine sa mai consultati si alti avocati. Oricum, dpmdv e un onorariu mic (daca includ si procesul pe fond, fara care nu s-ar putea introduce ordonanta)... asadar atat ati dat... atat ati primit :(
Pe fond imi fac singura actiunea , ca avocata mea nu vrea. Asta este ! Deci banii astia "putini sunt numai pentru ordonanta redactata de dansa si incheiata glorios cu "rog respingerea actiunii"!

offf

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu imac imac Buna ziua Daca intr-un contract de inchiriere a unui imobil ( proprietarul fiind o persoana fizica , iar chiriasul un SRL) este stipulat faptul ca ,, ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)