avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere divort din SUA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere divort din SUA

m-am casatorit in romania si am divortat in statele unite unde locuiesc de 6 ani incoace. va rog mult sa ma ajutati sa deslusesc urmatoarele probleme:
1. cum trebuie sa procedez pentru a mi se transcrie hotararea de divort si pentru a sterge casatoria anterioara?
2. cat dureaza intreaga procedura?
3. daca vreau sa ma recasatoresc in sua (eu avand dubla cetatenie), cu o romanca, trebuie sa astept transcrierea divortului in romania sau pot sa ma casatoresc aici si sa demarez procedurile acolo ulterior, avand in vedere faptul ca vom locui in sua definitiv?
va multumesc anticipat,
vali
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 21:01, 6 Februarie 2008
CASATORIA ARE EFECTE JURIDICE....wohoo.....cine a terminat dreptul si scrie asemenea ineptii merita sa mai faca civilul de vreo 3 ori :P :"> buna treaba AVLIL ....deci cum ziceam...my personal hero ;)
praetore a scris:
CASATORIA ARE EFECTE JURIDICE....wohoo.....cine a terminat dreptul si scrie asemenea ineptii merita sa mai faca civilul de vreo 3 ori :P :">

Ce-o fi oare in capul tau?... Casatoria e un contract si da, produce efecte juridice, spre deosebire de concubinaj. Mai du-te pe la cursuri...
andreea...nu inteleg nik....de ce ma persiflezi si ma trimiti la cursuri? spre informatia ta ....sunt bursier chiar locul 3 din facultatea mea :P ....deci B-) si nu stiu ce am zis gresit...ai citit atenta? ziceam si eu acelasi lucru....dar poate dezvolti in secret o vendeta personala impotriva mea :)) :(( sa vin cu codul civil si penal in vizita? vrei ? :P
N-am nimic cu tine, tu ai persiflat-o pe avlil pentru un lucru... hai sa zic ridicol. Poti sa vii cu ce vrei, nu-ti cer sa inveti pe de rost :P Felicitari pentru bursa.
OK... am inteles... deci concret , asta este cazul:

1) am trimis actele in tara sa fie recunoscute intr-un tribunal romanesc. primul termen si apoi toata birocratia de inregistrare a divortului la oficiul de stare civila samd ar putea dura pina la 2 luni... adica ma prinde, sa zicem, apilie pina imi este inregistrat divortul acolo....
2) in schimb, eu vreau sa scot actele aici in SUA, sa ma recasatoresc, pe 15 Feb, si cel mai probabil, as vrea ca a doua casatorie sa fie recunoscuta in tara. Deci dupa cum vezi datele mele se suprapun, oarecum (divortul nu este pe deplin inregistrat, si totusi ma recasatoresc, etc) . Cum este din punct de vedere legal daca ma casatoresc in timp ce inca procedurile se deruleaza in tara.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in romania a divortului pronuntat in s.u.a. Gianni1971 Gianni1971 Am divortat in S.U.A. in anul 2000 in urma unei casatorii inregistrate in Romania si acum trebuie sa inregistrez in Romania acest divorrt. M-am interesat deja ... (vezi toată discuția)
A doua casatorie oti_s oti_s O persoana casatorita cu un cetatean strain si divortata, in Spania, vrea sa se recasatoreasca in Romania. Actele de care are nevoie pentru a doua casatorie se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)