avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere divort din SUA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere divort din SUA

m-am casatorit in romania si am divortat in statele unite unde locuiesc de 6 ani incoace. va rog mult sa ma ajutati sa deslusesc urmatoarele probleme:
1. cum trebuie sa procedez pentru a mi se transcrie hotararea de divort si pentru a sterge casatoria anterioara?
2. cat dureaza intreaga procedura?
3. daca vreau sa ma recasatoresc in sua (eu avand dubla cetatenie), cu o romanca, trebuie sa astept transcrierea divortului in romania sau pot sa ma casatoresc aici si sa demarez procedurile acolo ulterior, avand in vedere faptul ca vom locui in sua definitiv?
va multumesc anticipat,
vali
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 21:01, 6 Februarie 2008
Va trebuie:
a) copia hotararii straine

b) dovada caracterului definitiv al acesteia

c) copia dovezii de înmanare a citatiei si actului de sesizare, comunicate partii care a fost lipsa în instanta straina sau orice alt act oficial care sa ateste ca citatia si actul de sesizare au fost cunoscute, în timp util, de catre partea împotriva careia s-a dat hotararea (cand este cazul);
GabrielaA a scris:

Va trebuie:
a) copia hotararii straine

b) dovada caracterului definitiv al acesteia

c) copia dovezii de înmanare a citatiei si actului de sesizare, comunicate partii care a fost lipsa în instanta straina sau orice alt act oficial care sa ateste ca citatia si actul de sesizare au fost cunoscute, în timp util, de catre partea împotriva careia s-a dat hotararea (cand este cazul);

Tot ce am este "Final Order of Divorce" si nimic altceva... eu fiind paratul in acest caz de divort.
Am inteles ca trebuie acest act sa fie apostilat si asta o voi rezolva... Ce ma intereseaza este ce alte acte imi mai trebuiesc pt partea romana. In site-ul Consulatului se vorbeste despre declaratii autentificate ale fostilor soti privind numele pe care il vor purta dupa casatorie. Cum trebuie sa sune declaratiile astea? Si daca nu exista nici o schimbare de nume, mai sunt necesare aceste declaratii?
De asemenea m-ar interesa durata aproximativa a acestui proces.

Multumesc tuturor pt ajutor.
Deci, daca ati fost paratul nu trebuie punctul c.
Dar musai va trebuie a si b apostilate.
Declaratia trebuie in cazul in care in sentinta de divort nu este mentionat numele pe care-l vor purta cei doi in urma divortului.
Sunt necesare declaratiile chiar daca nu s-a schimbat nimic.
Dureaza un termen de judecata daca sunt toate actele ok la dosar.
Asa cum am precizat mai sus, am decat un singur act care cred ca le contine pe amandoua punctele. Nu am doua acte distincte.
Deasemenea in actele de divort din SUA nu se precizeaza nimic despre nume.
Acele declaratii ce formulare ar trebui sa aiba?
Multumesc anticipat
E ok daca actul le contine pe amandoua.
Ceva gen: subsemnatul (a) ..... toate datele de identitate, declar ca in urma casatorieia am luat numele de ...... In urma divortului pronuntat in dosar... nr... sentinta.... s-a schimbat numele de ..... in .....

Invers daca nu s-a schimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in romania a divortului pronuntat in s.u.a. Gianni1971 Gianni1971 Am divortat in S.U.A. in anul 2000 in urma unei casatorii inregistrate in Romania si acum trebuie sa inregistrez in Romania acest divorrt. M-am interesat deja ... (vezi toată discuția)
A doua casatorie oti_s oti_s O persoana casatorita cu un cetatean strain si divortata, in Spania, vrea sa se recasatoreasca in Romania. Actele de care are nevoie pentru a doua casatorie se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)