avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Furt asociat firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Furt asociat firma

La sfarsitul anului 2005 am infiintat o firma,eu fiind asociat unic.In luna Martie 2006 m-am asociat cu o alta persoana.Avand niste probleme in familie nu am mai dat asa mare importanta gestiunii firmei,lasand-o mai mult pe asociata mea sa se ocupe.Dupa aceasta perioada am facut un inventar al marfurilor,lipsa fiind destul de mare,6000 ron.Asociata a plecat si eu am ramas sa platesc datoriile.In 2007 i-am trimis notificari:Martie,Iulie si August,cu confirmare de primire.Primele doua le-a primit pe a treia a returnat-o.Deoarece nu mi-a raspuns in nici un fel,m-am gandit sa o dau in judecata,dar acum putin timp am aflat ca nu are nici un fel de bunuri(casa,mobila,etc.)si nici un loc de munca.Intrebarea mea este : Daca o dau in judecata imi pot recupera prejudiciul si cum,avand in vedere ca nu are nici de unele?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: anyme , utilizator 07:44, 28 Ianuarie 2008
Romy a scris:

Daca poti dovedi furtul poti sa o trimiti in penal. Asta nu garanteaza recuperarea prejudiciului :((

Sigur ca pot dovedi furtul.
Atunci fa plangere penala si solicita, in plangere, infiintarea unui sechestru asiguratoiu ;)
Romy a scris:

Atunci fa plangere penala si solicita, in plangere, infiintarea unui sechestru asiguratoiu ;)

:))Sechestru asigurator:De parlita:Oare 40 ani si dupa '90 nu a mai avut nici un loc de munca:Onu are casa si nici bunuri:(sa-i iau pielea:-/de cateva zile aflu lucruri uluitoare despre ea#-onu sunt prima pacalita,mai sunt ca mineX-(am hotarat sa nu o dau in judecata pentru ca oricum prejudiciul nu il mai recuperez si nu ma incanta sa o bag la inchisoare pentru ca are un copil de 3 sau 4 ani.
Multumesc pentru sfat;)dar renunt:(
in cazul asta nu te incalzeste cu nimic plangerea penala:((:((
Poti incerca procedura medierii, poate ai gasesti o cale de intelegere cu acea persoana.

Alte discuții în legătură

Daca faci denunt la politie ca ai fost inselat poti pati ceva? cyan cyan am luat tzeapa de la un smecher cu un telefon mobil. m-a prostit, recunosc. acum incerc sa recuperez \"prejudiciul\" adica sa il gasesc pe individ sa-i rup ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o parere. tatal meu a imprumutat ... Flightman Flightman Buna ziua, Am si eu nevoie de o parere. Tatal meu a imprumutat un prieten(cu bani mei), tind sa cred o \"prietena/amanta\" cu o suma mare de bani, iar pe ... (vezi toată discuția)
Proces civil in caz de furt polfyn24 polfyn24 Buna,aproximativ in urma cu o luna mi-a fost sparta masina si sustrase bunuri in valoare de aproximativ 700 ron.Hotii in momentul de fata sunt prinsi iar eu ... (vezi toată discuția)