avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... expertiza psihiatrica - codul civil - dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

expertiza psihiatrica - codul civil - dreptul familiei

Buna ziua ,
In prezent sunt implicat intr-un divort cu sotia cu mai multe capate - inclusiv incredintare minor - virsta 2 ani si partaj etc .
Ea a plecat de 1 an de zile in tara pentru tratament de dezintoxicare cu heroina - totusi avocata ei a cerut pt mine expertiza psihiatrica pe motivul ca sunt bolnav psihic si ma cauta pe la spitale si institutii .
Intrebarea este - cind se poate cere o astfel de expertiza in civil - ca in penal am inteles foarte clar - expertiza ar fi pt stabilirea capacitatilor mele parantale cind minorul este in ingrijirea mea - eu am un serviciu etc .

Ma puteti ajuta va rog .

Multumesc anticipat,
Stefan
Cel mai recent răspuns: anacross , utilizator 13:17, 18 Decembrie 2010
Asa este. Dar daca se presupune ca rezultatele expertizei nu ar fi in favoare? Doar ca procedura , nu particularizat pentru situatia abs.
buna ziua ,
numai faptul ca ma trimite la aceasta expertiza psihiatrica fara nici un diagnostic care sa fie prezent este un abuz atit pt mine ca persoana cit si la libertatea mea .
Numai ca inteleg ca singurul mod de a inchide acest [EDITAT] va fi sa ma prezint unde 3 persoane isi vor da ele cu parerea despre capacitatea mea parentala cind eu imi cresc fetitza de 2 ani de zile - zi de zi si ceas si toate lucrurile le facem impreuna .
Pt. ea fac acest lucru eu altfel nu am de ce sa ma duc acolo - dar am inteles si alteceva - lucrurile care merita facute - trebuie facute 100% - ea merita acest lucru si voi merge pina la capat in aceasta lupta cu un sistem bolnav si o justitie de [EDITAT]in care pe doamna judecator nu o poate contrazice nimeni decit o instanta superioara - nu e de mirare ca zice - cind o sa fiti voi pe scaunul meu atunci sa va dati cu parerea pina atunci - asta e[EDITAT].
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
abs2010 a scris:

buna ziua ,
numai faptul ca ma trimite la aceasta expertiza psihiatrica fara nici un diagnostic care sa fie prezent este un abuz atit pt mine ca persoana cit si la libertatea mea .
Numai ca inteleg ca singurul mod de a inchide acest kkt va fi sa ma prezint unde 3 persoane isi vor da ele cu parerea despre capacitatea mea parentala cind eu imi cresc fetitza de 2 ani de zile - zi de zi si ceas si toate lucrurile le facem impreuna .
Pt. ea fac acest lucru eu altfel nu am de ce sa ma duc acolo - dar am inteles si alteceva - lucrurile care merita facute - trebuie facute 100% - ea merita acest lucru si voi merge pina la capat in aceasta lupta cu un sistem bolnav si o justitie de kkt in care pe doamna judecator nu o poate contrazice nimeni decit o instanta superioara - nu e de mirare ca zice - cind o sa fiti voi pe scaunul meu atunci sa va dati cu parerea pina atunci - asta e - aici eu sunt GOD.

Este un risc pe care vi-l asumati,daca rezultatele nu ar fi favorabile.
daca rezultatele nu vor fi favorabile - si nu am capacitate parentala - atunci nu am de ce sa o cresc pe aceasta fetitza - rezultatele expertizei se pot contesta - oricum rezultatul negativ este exclus dupa parerea mea - mai ales ca ei trebuie sa precizeze daca diagnosticele mele din trecut imi afecteaza mie capacitatea parentala in prezent - hai sa vad eu cum o sa documenteze ei asta - nu stiam ca se poate vedea deja in viitor prin psihiatrie
abs2010 a scris:

daca rezultatele nu vor fi favorabile - si nu am capacitate parentala - atunci nu am de ce sa o cresc pe aceasta fetitza - rezultatele expertizei se pot contesta - oricum rezultatul negativ este exclus dupa parerea mea - mai ales ca ei trebuie sa precizeze daca diagnosticele mele din trecut imi afecteaza mie capacitatea parentala in prezent - hai sa vad eu cum o sa documenteze ei asta - nu stiam ca se poate vedea deja in viitor prin psihiatrie

In acelasi timp, daca mama acum este perfect sanatoasa si desigur poate dovedi acest lucru, mai ales cu o expertiza psihiatrica,care are cuvant de lege, si de asemenea are absolut toate conditiile materiale pentru cresterea si educarea minorei...nu inteleg ce anume intelegeti dumneavoastra prin binele copilului, privandu-l de mama? Sunt traume enorme prin faptul ca o lipsiti de mama, fortuit prin vointa dvs inteleg, la o varsta atat de frageda....... imi cer scuze ca intervin, dar ca psiholog pentru mine este ceva ce nu se leaga in toate afirmatiile dvs de aici.
Afirmati ca aveti probleme psihice, doriri sa le ascundeti instantei,jigniti judecatorul in afirmatii aici,va pregatiti deja sa contestati rezultatele expertizei ca si cum ati sti deja care ar fi raspunsul..... si toate acestea pentru binele copilului? Privandu-l de mama si de contactul cu aceasta, care are acte doveditoare ca este sanatoasa, are un servici si o casa?
Sunt sigura ca justitia va avea discernamantul necesar, pentru binele copilului. Cred ca nu numai "psihiatria vede in viitor"

Alte discuții în legătură

Protejarea datelor din fisa medicala abs2010 abs2010 Buna ziua , Am mai postat pe forum si astazi am vazut mesaj similar - eu sunt implicat intr-un proces de divort cu incredintare minor cu o instanta ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica in proces de divort abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un proces de divort cu mai multe capete - incredintare minor 2 ani si partaj . In actiunea introdusa de sotia ... (vezi toată discuția)
Parinti cu tulburari psihice, revocare donatie marin75 marin75 In urma cu circa 5 ani am primit de la parintii mei prin donatie un imobil si 2 hectare de pamint arabil. Acum, starea lor psihica este degradata foarte mult, ... (vezi toată discuția)