As dori sa obtin niste informatii legate de un dosar, eu nefacand parte din acest dosar. Stiu ca am citit la un moment dat aici pe forum cum ca un tert ar putea consulta Opis-ul.
Imi puteti spune va rog ce este mai exact acest Opis si ce informatii as putea eu, ca tert, sa obtin din el? La ce insititutie ar trebui sa ma adresez pt a-l consulta?
Continua sa fie pe rol...
Oricum, intrati si pe portalul instantelor, e posibil sa aveti insemnari despre cursul dosarului...
Litigiul nu este obligatoriu a se nota, este insa indicat. Si aceasta notare nu este o sarcina a imobilului...
Il puteti vinde etc... Depinde ce s-a cerut in dosar, daca vor imobilul in natura, ce despagubiri? Ca asta e pericolul real pentru dv...
Multumesc pt ideea cu portalul instantelor! Am cautat dupa numele partii, insa nu am gasit nimic legat de apartamentul meu. Asta mi se pare chiar ciudat: apare pe site-ul primariei insa nu si pe portalul instantelor#-o. Ma gandesc ca poate dosarul e inca in completare...desi nu stiu ce sa cred. Exista vreun termen pana la care poate fi obligat sa-si completeze dosarul?
Oricum am facut cerere la primarie si prefectura pt a primi informatii legate de notificarile depuse si litigiile in care obiectul e apartamentul meu. Primesc raspunsul in 30 de zile si sper ca macar numarul dosarului sa fie actualizat fata de ce am gasit pe site-ul primariei. De acolo am sa vad ce voi face...
Sa stiti ca am incercat sa-l vand la un moment dat (cand stiam doar despre cererea de despagubiri banesti a unuia dintre cei 2 "notificatori") insa persoana interesata sa cumpere a fost sfatuita de avocat sa nu o faca. Degeaba am explicat eu ca fostul proprietar cere despagubiri banesti pt apartament, nu-l cere in natura. Se pare ca fiind considerat in litigiu (indiferent ca se cer despagubiri banesti sau in natura) a contat mai mult. La fel si bancile nu acorda imprumut ipotecar pt cumpararea unui apartament in situatia asta.
Pai de unde stiti dv. ca nu-l cer in natura? Nu inteleg...
Odata ce exista o cerere pe saitul Primariei cu privire la apartament, de regula se cere in natura...
Numarul de la Primarie e diferit de cel din instanta. Portalul instantelor nu functioneaza tocmai bine.
Stiu ca unul dintre cei 2 nu cere in natura apartamentul tocmai pt ca am o copie a notificarii sale unde isi expune pretentiile detaliat (primita de la dansul pt ca justitia se pare ca nu-ti da acces la informatiile care tin de dosarele care au ca obiect proprietatea ta pe motiv ca nu esti parte in dosar X-( ) .
Despre cel de-al 2-lea fost proprietar (care are dosar separat de primul) nu stiu nimic decat ca exista un dosar (asta de pe site-ul primariei). De acolo intrebarea mea legata cu Opis-ul si alte surse de ma a informa legat de un dosar in care nu sunt parte....pt ca vreau sa aflu mai multe...
Pe site-ul primariei se gasesc numerele dosarelor pe rol asa cum apar in instanta. Stiu acest lucru pt ca am "testat" deja in cazul primului fost proprietar, legat de care am si gasit informatii pe portalul instantelor de judecata. Cu al 2-lea e mai greu.