avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Opis-ul - cine are dreptul sa-l consulte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Opis-ul - cine are dreptul sa-l consulte

As dori sa obtin niste informatii legate de un dosar, eu nefacand parte din acest dosar. Stiu ca am citit la un moment dat aici pe forum cum ca un tert ar putea consulta Opis-ul.
Imi puteti spune va rog ce este mai exact acest Opis si ce informatii as putea eu, ca tert, sa obtin din el? La ce insititutie ar trebui sa ma adresez pt a-l consulta?

Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: Leri , utilizator 19:20, 29 Ianuarie 2008
Nu stiu cata incredere puteti avea intr-un act care nu este emanat de la o autoritate...

Eu as trimite o cerere primariei in care sa solicit daca exista vreo revendicare privitor la apartamentul meu, in caz ca este eu vrand sa ma constitui parte. Asa, poate primiti date oficiale cu privire la cele doua revendicari...
Dar, daca ai ceva, o notificare, ceva, poate poti afla mai multe...
Am facut acest lucru, asa cum va spuneam intr-un post anterior:
Leri a scris:

....
Oricum am facut cerere la primarie si prefectura pt a primi informatii legate de notificarile depuse si litigiile in care obiectul e apartamentul meu. Primesc raspunsul in 30 de zile si sper ca macar numarul dosarului sa fie actualizat fata de ce am gasit pe site-ul primariei. De acolo am sa vad ce voi face...
....

Copia notificarii primului fost proprietar este cea pe care o am (cu numar de inregistrare si stampilele oficiale), dar eu incercam sa aflu despre litigiul si dosarul celui de-al 2-lea fost proprietar pt ca nu am acces decat la un numar de dosar al dansului, care numar de dosar nu-mi spune f multe. Incercam sa gasesc variante alternative de a afla informatiile ce ma interesau.....pana la primirea "adeverintei" de la primarie si prefectura (de acolo intrebarea mea cu Opisul). Totusi, se pare ca acestea nu exista.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2008
Leri, utilizator
Inteleg ca aveti datele unui dosar, dar nu si al doilea.
O cale, mai intortocheta ce-i drept, dar e o cale, ar fi aceea de a fi prezenta in sala la termenul la care se judeca dosarul despre care aveti date si sa vedeti ce consilier juridic raspunde in el si sa incercati sa stati de vorba cu el. S-ar putea chiar sa-i dati o informatie pretioasa despre existenta a doi proprietari care revendica acelasi imobil...
Multumesc pt idee, dar toate "dezbaterile" pt dosarul legat de care am date s-au incheiat, urmeaza doar sa se prezinte hotararea instantei. Da, era si asta o cale.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2008
Leri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz notar: vanz-cump (legea 10/2001 si 112/1995) Leri Leri Doresc sa vand un apartament care a fost cumparat in baza legii 112/1995, iar ulterior mi-a fost donat de catre tatal meu (dupa expirarea temenului ... (vezi toată discuția)
Site cu termene de judecata OANA GORAN OANA GORAN aveti idee care este site-ul in care gasesc info privind dosarele pe rol, stiu ca exista info despre dosarele aflate pe rolul tribunaleor si judecatoriilor ... (vezi toată discuția)
Legea 112 - revanzare dboariu dboariu Buna seara. Am cumparat prin credit ipotecar un apartament intr-o vila, pe legea 112 in octombrie 2007. Termenul de 10 ani expirase in decembrie 2006, la ... (vezi toată discuția)