Cu referire la furt, acesta inseamna deposedare... Nu scoaterea din proprietatea cuiva...:))
Astfel ca un bun comun (in devalmasie ori pe cote parti, nu conteaza asta, nici procent, nimic!) aflat in proprietatea mea cu tine, daca tu esti cel care il posezi, utilizezi etc. in mod normal, curent, eu nu ti-l pot lua fara aprobarea ta!
Caci furtul inseamna deposedare!
Daca sor-mea imi da masina ei si mie mi-o fura, eu sunt victima!!! Caci din posesia mea s-a luat masina. Furtul ameninta posesia si nu proprietatea.
Sau, uneori, furtul ameninta chiar detentia. Daca eu am un bun fara titlu, poate chiar furat de la altcineva... mi se poate fura!
In concluzie, in functie de elementele de fapt ale cazului, poate fi si asta! :D Dar e josnic pentru un sot sa faca asta, e si riscant... :P
eu si sotia mea avem o masina luata in leasing care se termina abia in 2011. suntem despartiti in fapt si la un moment dat am uitat toate cheile la ea. ea m-i le-a inapoiat mai putin cheile de la masina. dupa o cearta intre noi doi am recuperat cheile. ce trebuia sa fac atunci sa ma duc la politie? ar fi prea urat din partea mea mai ales ca avem un copil de 2 ani. acum s-a dus ea la politie sa ma acuze de furt intre soti deoarece eu am plecat in spania si in ultima zi pana sa plec i-am lasat masina in alt loc dar pana sa o sun sa-i spun unde se afla, ea impreuna cu tatal ei au si depus plangere plus divort. cine este vinovat acum? cel care vrea sa rezolve cu calm neintelegerile familiale sau cei care cred ca daca se duc pe la politie sunt cei mai tari?
Este nevoie ca sotii sa dea dovada in multe situatii intervenite pe parcursul casatoriei si, mai ales in timpul divortului, de maturitate si de decenta. Mai ales cand acestia au si copii. Oare anii petrecuti impreuna au pierit ca un fum? Oare demnitatea unui om poate cobori intr-atat, incat sa te pretezi la toate mizeriile?
Oare sotul care procedeaza suburban nu-si da seama ca toate aceste mizerii ii afecteaza chiar propria imagine ? Oare, oare ....
In momentele de criza ajungi sa cunosti adevarata fata a omului de langa tine, daca acesta te-a iubit cu adevarat sau a iubit doar situatia ta materiala sau statutul social pe care i l-ai asigurat. Pacat ca nu stim sa pierdem cu demnitate, ca atunci cand castigam...;)
masina fiind bun comun poate fi folosita si de sotie, deci nu arec ce fura.
Carmenmur, vezi ca am mai spus: furtul nu ameninta numai proprietatea!
Daca dovediti ca dv. ati fost cel care folosea in mod normal masina nu aveti de ce va teme. E nevoie de acte si martori pentru asta: bonuri de benzina cu stampila si numar, martori, amenzi rutiere.
De partea morala nu mai comentez!
Dar faceti apoi plangere de denunt calomnios sau... poate-i ajunge lectia.
Succes!