avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am o problema!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am o problema!

Sotia i-a luat cheile de la masina sotului ei pentru k el a inselat-o.. Ce poate sa faca el in cazul asta? Mai are doar talonul.. Sotia poate fi acuzata de ceva? Ea are martori k a fost inselata; si i-a luat cheile pentru k mai era si beat si voia sa plece cu masina k nu mai era primit in casa sotiei.. Masina este cumparata in timpul casatoriei..! Sotul tot ameninta k o sa o declare furata.. Ce se poate intampla?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:39, 29 Septembrie 2009
Nu poate fi vorba despre un furt intre soti decat in situatia in care sotii sunt despartiti in fapt de mai multa vreme, iar unul dintre soti are un bun in posesia sa de care, la un moment dat, este deposedat de celalalt sot.
Eu si sotul avem fiecare cate o masina, fiecare o conduce pe a lui, din cand in cand o conduc si pe a lui. Nu poate fi vorba despre furt intre soti cand de ex. eu iau masina sotului, pe care am mai condus-o si cu alte ocazii, fara sa am timp sa-l instiintez pe sot despre acest lucru, din cauze obiective si motivat de urgenta situatiei, si apoi vin cu ea acasa. Mentionez ca am luat masina sotului pentru ca a mea avea o problema tehnica ce nu-mi permitea sa o deplasez, de ex.
Furtul intre soti poate fi invocat dar trebuie si dovedit. Chiar daca sotul este in strainatate si nu poate da declaratie in acest dosar in calitate de faptuitor, vor fi audiate si alte persoane in calitate de martori.
Chiar daca masina a fost achizitionata doar pe numele sotiei, dar in timpul casatoriei, este bun comun. Nu are importanta daca este doar numele unuia sau altuia dintre soti pe contractul de vanzare. Pentru a se dovedi ca este bun propriu este necesara introducerea unei actiuni in constatare. ;)
dar daca sotul vine in tara la un moment dat el poate conduce masina fara acordul ei sau trebuie sa anunte sotia ca sa nu se mai poate repeta figura cu furtul? sotul plecat in afara detine al doilea rand de chei de la masina si cred ca nu poate fi obligat sa predea cheile sotiei decat dupa solutionarea partajului nu-i asa?
sotul plecat in afara detine al doilea rand de chei de la masina si cred ca nu poate fi obligat sa predea cheile sotiei decat dupa solutionarea partajului nu-i asa?


Corect. ;)
intra-adevar eu si sotia mea eram despariti in fapt in momentul cand ea a facut plangere la politie. eu fiind plecat din tara am sunat-o de multe ori dar nu mi-a raspuns nici macar sa-mi spuna ce face fetita noastra de 2 ani. am aflat de curand ca a dat o declaratie la politie ca eu as fi furat masina pentru a o lasa gaj la o persoana la care aveam o datorie de achitat. in dosar nu exista nici o audiere a vreunui martor( ea a fost la cateva rude ale mele si la doi prieteni ai mei care au declarat ca masina a fost tot timpul intr-o parcare unde am locuit pana sa plec dar fiindca ea nu mi-a raspuns deloc nu am putut lua legatura sa-i spun sa ia masina de acolo). in 3 luni de cand sunt in strainatate sotia nu mi-a spus nimic de fetita mea ba din contra a spus la toata lumea ca am abandonat familia si ca nu vreau sa mai aud de ea si de copilul meu. eu daca vin in tara pana la solutionarea divortului ma pot duce sa-mi vad copilul ori de cate ori vreau nu? ataa ea cat si parintii ei sunt niste oameni foarte violenti si ma intreb cum as putea sa-mi vizitez copilul pana la terminarea divortului? niciodata nu mi-a placut scandalul incat sa vada toata lumea pe afara ce fac eu dar cum as putea sa-i fac sa inteleaga faptul ca, .... copilul este nevinovat si are nevoie de afectiune atat din partea mamei cat si din partea tatalui?
In cazul in care sotia sau parintii acesteia nu va lasa sa va vedeti copilul si sa stati in preajma acestuia, nu aveti ce face decat sa introduceti o cerere de ordonanta presedintiala prin care sa solicitati stabilirea provizorie a unui program de vizitare al minorului pana la solutionarea irevocabila a actiunii de divort aflata in curs de solutionare.
Va recomand sa angajati un avocat care va sti cum sa va apere drepturile.
Succes! ;)

Alte discuții în legătură

Urgent!-furt intre soti valy2008 valy2008 Buna ziua. unei prietene de a mea aflate in divort. mai precis s-a emis hotararea judecatoreasca insa nu au trecut cele 30 zile in care se poate face apel iar ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Sint divortata de 2 ani iar in timpul casatoriei fostul meu sot a cumparat o masina in leasing , leasingul fiind pe o firma de constructii ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta pmariusl pmariusl Buna ziua , sunt casatorit de 21 de ani ( suntem impreuna de 25 ) , sotia mea doreste sa ne despartim , dar vrea tot ...casa , masina , custodia copilului ... (vezi toată discuția)