avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CFS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CFS

DACA UN MUNCITOR A INTRAT IN CFS CU ART 54 CM INCEPAND CU 18 08 ANUL CURENT SI O VENIT PE SANTIER DE LA DATA DE 01 OCT DAR NU A ANUNTAT PE NIMENI CE TREBUIE FACUT , CU CE DATA SE INCETEAZA SUSPENDAREA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 21 Octombrie 2010
Daca a venit la 01.10.2010 la serviciu, atunci incetarea suspendarii o puteti face cu aceasta data, iar data emiterii deciziei trebuie sa fie cu cel mult 5 zile inainte de a se depune la ITM decizia de incetare a suspendarii.
Da, aveti perfecta dreptate. In practica intotdeauna am emis deciziile relativ in aceeasi perioada de cand acestea isi produc efectele;deci se poate emite o decizie avand ca data de producere a efectelor una retroactiva fara sa riscam vreo sanctiune din partea ITM ?
1. Sanctionata, pentru ce? Care ar fi baza legala a sanctionarii?
2. Eu am incetat CIM cu efect retroactiv de cativa ani, pentru a repara ce au stricat altii inaintea mea. Ce insemna sa fac, sa-l pontez nemotivat 4 ani si sa-l concediez disciplinar? Am aplicat art.55b si... gata!
Este o exceptie din punct de vedere juridic (impropriu spus ) ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cim ccc ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am o salariata care a cerut revenirea din CCC din data de 20.07.2020 pentru ca pe data de 17.07.2020 e ultima zi de suspendare a Cim.. Eu ca ... (vezi toată discuția)
Probleme revenire cic Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Avem o angajata in CIC al carei copil a facut 2 ani in luna decembrie 2009 dar care nu mai dorea sa revina la munca. Problema este ca nu am facut ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediul ptr crestere copil eujad eujad un tatic a stat 2 ani in crestere si ingrijire copil. Aceasta a facut 2 ani pe 19.08.2009. Salariatul a depus la registratura cerere de reincepere activitate, ... (vezi toată discuția)