avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Am dreptul la somaj in conditiiile in care decizia de desfacere a CM s-a facut cu art 61 lit.d?Deasemenea specific ca in perioada 30iunie 2008-feb 2009 am lucrat la program de 8 ore iar din feb 2009 pina in 21 oct 2010 am lucrat la program de 4 ore la acelasi angajator,adeverinta de somaj imi va fi eliberata doar in 10 nov voi putea beneficia de somaj?
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
KLINTON, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 23 Octombrie 2010
Va rog sa-mi spuneti daca angajatorii mei au procedat corect in situatia in care mi-au cerut sa semnez un cim la 4ore,nu am fost de acord, mi-au propus sa semnez cim la 4ore si un act aditional la 8ore, am fost de acord le-am semnat amindoua dar au inregistrat doar cim la 4ore iar dupa 2 zile de la inregistrare
au luat decizia de desfacere a cim cu art 61 lit d si mi-au spus ca nu trebuie sa mai vin pt preaviz la servici.Au procedat corect fiindca sint nemultumit de situatie?
1. Ce sa spun? Angajatorul v-a pacalit. Si nu aveti cum sa dovediti asta.
2. Ar fi bine sa va dea scris ca accepta sa nu veniti la serviciu in perioada de preaviz si ca va plateste pentru 8 ore pe zi in aceasta perioada.
3. Sa nu va treziti cu absente nemotivate si o concediere pentru abateri disciplinare.
Am primit decizia de desfacere a cim astazi este inregistrata la itm si se mentine motivatia art 61, lit.d.Eu cred ca pot demonstra ca am fost inselat fiindca am acasa atit cim la 4ore cit si actul aditional la 8ore si sint semnate si stampilate de catre administratorul societatii(actul aditional nu este inregistrat la itm)!?Am dreptate?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
KLINTON, utilizator
1. Nu ati spus ca sunteti in posesia actului aditional.
2. Puteti face o sesizare la ITM iar raspunsul acestuia, daca va este favorabil, il puteti folosi in instanta intr-un proces impotriva angajatorului.
Trebuie spus aici ca m-au concediat doar pt ca am cerut un contract corect la 8 ore (lucram 10 ore pe zi si nu 4 ore cum erau trecute in cim),nu cred ca acest gen de angajatori ar trebui iertati ci ar trebui adusi in fata justitiei,ce credeti despre acest lucru ?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Conditiile de somaj? joint_grozavu joint_grozavu buna ziua ..chiar astazi am fost pun sa-mi semnez demisia pentru ca se face restrangere de personal, am refuzat..si am cerut preaviz, apoi le-am adus in ... (vezi toată discuția)
Demisie Dana Dav Dana Dav Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)