avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Am dreptul la somaj in conditiiile in care decizia de desfacere a CM s-a facut cu art 61 lit.d?Deasemenea specific ca in perioada 30iunie 2008-feb 2009 am lucrat la program de 8 ore iar din feb 2009 pina in 21 oct 2010 am lucrat la program de 4 ore la acelasi angajator,adeverinta de somaj imi va fi eliberata doar in 10 nov voi putea beneficia de somaj?
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
KLINTON, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 23 Octombrie 2010
Asta v-am recomandat si eu: sa-l aduceti pe angajator in fata instantei de judecata.
Multumesc .
Totusi in situatia in care i-as da in judecata ce fel de daune as putea cere fiindca sint convins ca o reangajare mi-ar face mai mult rau decit bine?
Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile de somaj? joint_grozavu joint_grozavu buna ziua ..chiar astazi am fost pun sa-mi semnez demisia pentru ca se face restrangere de personal, am refuzat..si am cerut preaviz, apoi le-am adus in ... (vezi toată discuția)
Demisie Dana Dav Dana Dav Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)