avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cod procedura civila.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cod procedura civila.

Propun o sectiune in care sa se dioscute pe anomaliile instantelor de judecata fata de Codul de procedura civila.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:50, 1 Decembrie 2008
fond funciar
instanta in practicaua precizeaza ca admite actiune cu privire la toate CF-urile depuse odata cu cererea de retrocedare, asupra carora am facut dovada proprietatii in anul 1945, dispune eliberarea titlului de proprietate in favoarea reclamantului pe CF-uri si le enunta pe aproape toate cu exceptia unui CF care cuprinde 30ha padure si 30 ha arabil.....si ........despre acesta...pauza...dar admite actiunea !!!
Primesc sentinta si ...solicit completarea sentintei cu acel CF care...presupun ca s-a omis din moment ce in practicaua apare dar, nu apare in dispozitivul sentintei.
2 termene de judecata..ramane in pronuntare si raspuns....acelea au fost date in proprietate lui X de si in 1945 era proprietate a scolii confesionale a confesiunii reclamantului !!!....respectiv scoala a unui cult
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2008
Carmen-Tunde Borsanyi, Avocat
Formidabil! :O
Speta de familiei:
Actiune de divort fara copii, cu tagada paternitatii copilului din casatorie si stabilirea paternitatii din afara casatoriei. :O
Cer instantei (necompetente teritorial) disjungere... respinge. :)) In final se declina, nu mai scapa de mine. ok.
Noua instanta propune disjungerea celor 3 capete de cerere pe motiv ca nu se pot judeca astfel, doua fiind admisibile in functie de rezultatul tagadei.
Avocatul partii adverse: ca nu, domnule jude, nu, ca divortul oricum se judeca imediat, se termina repede... nu e asa de greu... si tagada apoi la fel...
:)):)):))
Apropo de cine spunea ca nu conteaza avocatii in actul de justitie...
Judele, calm: da, domnu' avocat, da' nu tre' sa stim ce reguli aplicam acestui divort, ca aici e prin acordul partilor, or daca e minor in familie, el e inadmisibil.
Avocatu' ca nu si nu, ca acel copil doar nu e al sotului, cum se va demonstra...
Pai o fi sau n-o fi, da' nu tre sa stabilim asta intai? Se enerveaza si judele.
Avocatul a cedat de oboseala, el era convins ca formularea actiunii sale era impecabila. :D

Iaca act de justitie, domnilor, act in care judele trebuie sa dea consultatii juridice aparatorului partilor!!! :(
Apropo de aberatii d'ale instantelor. Eram intr-o substituire la Judecatoria Calarasi-n'as mai ajunge pe acolo.O distinsa dna. judecator - pune in vedere clientului meu-persoana fizica sa se prezinte personal pentru a-i fi luat interogatoriu.... atentie.... sub sanctiunea amenzii judiciare.
Din cate mai stiu si eu sanctiunea refuzului de a raspunde la interogatoriu este aplicarea de catre instanta a dispozitiilor art.225 cpc.
Cu sfiala, ca o caprioara speriata, am solicitat onoratei instante sa ma lumineze si sa imi precizeze temeiul de drept al unei eventuale amenzi judiciare. Raspunsul a fost -dispozitiile codului de procedura civila. Am multumit frumos si balbaindu-ma delicat am intrebat: care dispozitii dna. prezident ,art. 1 si urmatoarele CPC.???:">:">
Uitandu-se la mine frumosX-( dna prezzident mi-a raspuns art.108 indice 1 si mai usor cu ironiile.
Pentru a nu risca si eu o amenda, am inghitit in sec, dar dupa ce mi-a fixat urmatorul termen, am deschis si eu gura: ma iertati-nu am inteles ce punct din art. 108 indice i cpc.??? sa fie oare art. 225 cpc???? si am taiat-o.Noroc ca la urmatoarele termene a prezidat un alt judecator.
=D> Eu de regula intreb o singura data, rar de doua ori... apoi fac note scrise... Of, nu stiam eu la inceput cate poti obtine prin note scrise!!! :D
Oricum, e super tare judecatoarea! Cred ca te puteai folosi daca primea clientul amenda, dar nu se facea aplicarea 225 din... vina judelui! ;) Ca de amenda scapai! :P
Super tare exemplul.

Apropo de incurcatura aratata de mine mai sus, in mesajulo precedent, oamenii sunt la al treilea avocat!

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala disjunsa de cererea principala - se va tine cont de expertiza dispusa in dosarul initial? danaceausu danaceausu Actiune in anulare contract de vanzare-cumparare/contract de concesiune, paratul depune intampinare (exceptie timbraj insuficient....) -reconventionala ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara andreea001 andreea001 Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor. Sunt divortata si in martie anul curent l-am dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei alimentare. ... (vezi toată discuția)