Sper sa nu se supere nimeni dar e atat de frumoasa perla asta incat nu ma pot abtine.
Mamei de 8 martie - varianta actualizata cu toate modificarile la zi #-o
Plapanda,gingasa,firava,
Cu ochii mari,umezi si calzi,
Ce-'n lacrimi scalzi a ta iubire,
Pentru copiii tai cei dragi,
In aceasta strofa poetul isi exprima uimirea fata de imprejurarea ca intr-un mod cu totul surprinzator firava a ajuns sa rimeze cu iubire iar calzi rimeaza cu dragi. Mie mi-au dat lacrimile mai ales pentru ca plapand, gingas si firav sunt sinonime potrivit DEX.
Imi amintesc,amea maicuta,
Ma mangaiai pe par,duios,
Iar eu radeam cand tu zambeai,
Un zambet de care imi este dor.
In aceasta strofa poetul rememoreaza clipele de duiosie in care vazand zambetul mamei el se spargea de ras. In ultima strofa poetul ne arata ca n-a mai ras de mult (spre deosebire de mine care :rofl: oy-vey! ... ) si ca-i este dor de o tura de ras provocata de zambetele mamei.
M-ai invatat ,a mea maicuta,
Cu atata grija si rabdare,
Cum sa infrunt destinu-'n viata
Si sa iubesc frumos,fara incetare.
Yeeeeessss! Evrika! Rimeaza! In aceasta strofa poetul arata ca stie nu numai sa imperecheze doua rime (a se citi chiar asa:
rime. A nu cumva a se citi :P "rîme") ci si sa infrunte destinu-n viata (destinu-'n moarte e prea macabru de-nfruntat).
M-ai invatat ce e speranta,
M-ai invatat ce e un zambet,
Tu esti icoana vietii mele,
Tu esti o sfanta intre sfinte.
Asa te stiu,iubita mama,
O zana buna din povesti,
O zana buna si frumoasa
Ce asupra mea mereu veghezi.....
:((
Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la locul nasterii mele ... la cum m-ar urechea si acum mama daca m-ar prinde ca scriu asa ceva :fight: si mai si public pe avocatnet, zau ca ma trec fiori reci pe spinare.