avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

Buna. Ma numesc Roxana si pana acum o luna de zile am lucrat timp de 2 ani si jumatate la o societate sin Cluj. Gasindu-mi alt loc de munca am apelat la demisia la zii, aceasta realizandu-se cu acordul ambelor parti. Am inteles ca in termen de 30 de zile angajatorul este obligat sa imi inapoieze cartea de munca precum si garantia materiala care mi s-a retinut pe toata perioada contractului, in fiecare luna. Ca sa imi primesc garantia era necesara efectuarea inventarului care s-a realizat de aproximativ o saptamana. Inventarul a iesit bine, dar eu inca tot nu mi-am primit garantia (si nu mi-am primit nici salariul pe luna dinaintea demisiei) si nici cartea de munca. Raspunsul care il primesc atunci cand intreb cand o sa imi primesc cartea de munca este acelasi: cum ca aceasta este inca la ITM (cartile de munca fiind la sediul firmei din Bucuresti). Ce pot sa fac ca sa imi primesc mai repede cartea de munca, pentru ca deja imi este ceruta la noul loc de munca, precum si garantia materiala? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 16 Februarie 2009
Buna ziua! am si eu o problema! Sunt cetatean al R. Moldova insa am facut liceul in Brasov, iar acum sunt studenta an I tot in Bv. De anul trecut caut un loc de munca insa toti se feresc de cetateni straini!!! Cica nu pot face carte de munca??? Cum asa?:( Intr-adevar e asa cum spun ei sau habar n-au de ce se poate face? Va Multumesc!
Pentru cetatenii straini din afara UE pentru a munci in Romania le trebuie permis de munca. I
Este multa alergatura pentru obtinerea unui permis de munca.
Si pana urma ce depinde de mine? Nu pot alerga eu pt permisul meu de munca? stiu ca nu mi-l pot face singura, dar totusi ceva as putea face? Va rog sa ma ajutati!!!!
Angajatorul este cel care depune actele pentru a va obtine permisul de munca. Dvs nu trebuie decat sa-i dati actele pe care vi le solicita.
cetatenilor straini li se face carte de munca la ITM? Am inteles ca pentru ei doar contractul de munca e posibil , dar in momentul in care isi iau cetatenia se adauga toti anii la carte. E adevarat?( Cetateni straini din R.Moldova).

Alte discuții în legătură

Mi-a acceptat demisia dar nu-mi da cartea de munca dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Am un vecin prieten care nu are calculator si m0a rugat sa-l ajut intr-o problema. A lucrat la o firma de constructii cu carte de munca si la un ... (vezi toată discuția)
Calcul preaviz concediere Ionut B Ionut B In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua ... (vezi toată discuția)
Demisie VSTORM VSTORM Lucrez in cadrul unei companii multinationale dar din cauza conditiilor de acolo m-am decis sa imi dau demisia . Mi-a spus mai multa lume ca la momentul ... (vezi toată discuția)