avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE CASA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE CASA

Buna ziua,

Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe langa aceasta?

Daca banca nu accepta polita de asigurare medie intocmita, cum procedez?

PS: Am trimis e-mail la banca cu oferta de asig. medie primita de la firma de asigurari, dar banca nu mi-a raspuns concret despre acea polita, daca este valabila, ci doar ca firma de asigurari este acceptata de banca.

multumesc
Diana
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:18, 30 Decembrie 2010
Din pacate, cei de la banci sunt hoti in toata regula.
Dar haideti sa privim altfel lucrurile: dumneavoastra doriti aceasta confirmare din partea bancii cu privire la asigurarea locuintei ( asiguratorul sa fie agreat de banca si polita sa acopere valoarea imobilului) pentru a va pune la adapost de eventualele probleme care ar putea sa apara in cazul unui eveniment, sa-i zicem, mai putin placut. E corect?
Acum va las pe dumneavoastra sa cantariti daca suma de 10 euro este sau nu mare, raportat la posibilele probleme pe care le puteti intampina pe viitor.
Jurist TM a scris:

Este necasara si asigurarea obligatorie pe langa cea facultativa. Asa prevede legea.
Cat despre oferta de asigurare primita, solicitati in scris acordul bancii cu privire la asigurarea pe care doriti sa o incheiati. Astfel, sunt obligati sa va raspunda in scris.:)

Sunt si eu in aceeasi situatie. Ce articol de lege ma obliga sa inchei polita de asigurare obligatorie daca deja am o polita facultativa ?

Si daca nu inchei cine se sesiseaza, cand si care sunt amenzile ?
@alexandradiana: Nu am intalnit termenul de asigurare "medie".Daca este vorba despre asigurarea facultativa, in cazul in care o incheiati, cesionand-o bancii, ea nu poate fi refuzata.In completare incheiati si o PAD, pentru a acoperi cazurile de dezastru natural, cesionata tot bancii(politele facultative nu mai pot acoperi aceste riscuri dupa intrarea in vigoare a L 260/2008)
Nu este nevoie de nici o "aprobare" prealabila nici accept scris.Refuzul recunoasterii unei polite valabile sau impunerea unui anumit asigurator reprezinta un abuz, pe care nu si-l permite formal, niciuna dintre banci.Bancile nu au atributii de agreere a asiguratorilor.Aceasta este atributia CSA si prin actiunile intreprinse in ultimii ani, acest lucru a fost lamurit/impus si bancilor.
@grandanat:Cu putina rabdare si interes, veti descoperi destule discutii purtate aici, avand ca subiect "asigurarea obligatorie a locuintei".Legea este publicata si comentata de Avocatnet, si nu cred sa mai fi ramas vreun aspect nelamurit.
Obligatia va/ne revine, dupa expirarea politelor facultative active la data intrarii in vigoare a legii.
:offtopic: @juristTM Pentru completare mesaj, folositi butonul "Editeaza" pentru a evita postarile consecutive.
In privinta celor 10 E, este incorect sa apreciem noi in locul celui in cauza.Eu de ex. constat ca 10E reprezinta prima anuala pentru PAD la o locuinta modesta sau prima pentru 6 luni de PAD, pentru apartamentul in discutie.In plus, suma nici nu este cuvenita, fiind in afara serviciilor bancare convenite prin contractul de creditare.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
nucu$, utilizator
Prima pentru asigurarea obligatorie nu se poate plati in rate.
Cred ca politele facultative pot acoperi si riscurile cuprinse prin asigurarea obligatorie.Nu-mi poate nimeni ingradi dreptul de a-mi asigura locuinta la valoarea ei reala cu privire la riscurile catastrofice.Am libertate contractuala,dupa ce inchei asigurarea obligatorie:)
Notiunea de evaluare si-a pierdut sensul(cum altfel,cand la 20 000 E asigur o garsoniera,apartament sau vila?)dar am dreptul sa il gasesc.
Daca anumiti asiguratori nu au intrat in PAID sunt sanctionati?
nucu$ a scris:

[In privinta celor 10 E, este incorect sa apreciem noi in locul celui in cauza.Eu de ex. constat ca 10E reprezinta prima anuala pentru PAD la o locuinta modesta sau prima pentru 6 luni de PAD, pentru apartamentul in discutie.In plus, suma nici nu este cuvenita, fiind in afara serviciilor bancare convenite prin contractul de creditare.

Eu nu am facut decat sa imi spun parerea in legatura cu problema expusa de alexandradian_a. Bineinteles ca fiecare procedeaza cum considera ca este mai bine.:)

Alte discuții în legătură

Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)