avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului

sunt disperata.am plecat impreuna cu sotul in urma cu 5 ani in Spania.aici au inceput problemele si ne-am separat.el a plecat in alt oras.relatia a ramas buna.Acum dupa 5 ani aflu ca a bagat divort si m-a bagat la abandon de domiciliu,fetita a ramas cu soacra mea,pentru ca are probleme de sanatate grave,si e data in plasament.Cum s-a putut face acest lucru?si ce am eu de facut in acest sens pentru a recapata fetita?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 22 Mai 2008
Pensia a fost stabilita in favoarea copilului. Banii sunt ai copilului. Nu puteti dvs. sa faceti vreun troc cu banii acestia. E ca si cum as renunta eu la salariul dvs. Ce ziceti merge?
Daca tot nu-si iubeste copilul credeti ca decazut din drepturi l-ar iubi mai mult?
Daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare nu aveti nevoie de semnatura tatalui pentru diverse probleme, nici macar pentru a iesi cu el din tara. Daca asta e ceea ce va "doare", de fapt, puteti lua linistita acei bani, nu e nevoie sa faceti nici un troc cu ei (dincolo de faptul ca nu e legal).
In plus, nu, nu-l puteti decade din drepturi...
Imi pare ca sunteti suparata rau pe el si ar fi pacat ca si copilul sa vada furia dv. impotriva lui... acum sau mai tarziu... Nu cred ca e corect sa refuzati dreptul copilului pentru ca va deranjeaza atitudinea altuia... De ce sa pedepsiti copilul pentru asta?
Puteati [platri un taxi sa va duca la spital cu acei bani, puteati chema o salvare particulara cu acei bani (ajung reprede sau foarte repede)...
Sa plateasca fetita pentru supararile sau dezinteresul parintilor, mi se pare gresit...

Privitor la decadere, aceasta se intampla atunci cand unul dintre parinti isi exercita gresit drepturile parintesti, nu cand nu le exercita...
Asa incat, tatal nu le exercita, deci, conform legii, nu se incadreaza. Mai degraba ar intra aici refuzul ilegal de a primi banii din pensia alimentara ce se cuvine fetei... din pacate...

Va doresc sa fiti fericite impreuna!
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Va cosumati energia inutil.
Nu este bine sa nu ridicati pensia de intretinere.Este in defavoarea minorului.
Daca trimite banii pt copil poate ca nu e chiar atat de indiferent fata de copil pe cat credeti.
90.00 ron in conditiile in care conduci un citroen c5 ,ai in garaj un ford iti petreci vacantele in grecia,turcia etc......posibilitatile lui materiale sunt mult mai mari insa pe mine nu ma deranjeaza ca nu ii da ........ci ca isi face copilul sa sufere... imi spune ca sunt atatia copii parasiti.....unul in plus ce mai conteaza
Sa nu fie suparat pe dvs in realitate si din acest motiv sa nu vina sa vada copilul.
Daca dvs ati introdus divortul e posibil sa fie suparat.
Nu stiu daca spune ceea ce gandeste cu adevarat.
Poate vrea sa va supere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)