avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea copilului

sunt disperata.am plecat impreuna cu sotul in urma cu 5 ani in Spania.aici au inceput problemele si ne-am separat.el a plecat in alt oras.relatia a ramas buna.Acum dupa 5 ani aflu ca a bagat divort si m-a bagat la abandon de domiciliu,fetita a ramas cu soacra mea,pentru ca are probleme de sanatate grave,si e data in plasament.Cum s-a putut face acest lucru?si ce am eu de facut in acest sens pentru a recapata fetita?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 22 Mai 2008
am si eu o intrebare:
acum copilul este pe numele meu , dar in momentul in care tatal fetitei mele o va recunoaste, exista o posibilitate ca, copilul sa-mi fie incredintat mie, si de ex. sa pot calatori cu el in strainatate fara sa mai cer acceptul tatalui copilului? sau acest procedeu este doar pt. cuplurile care au divortat?
Daca filiatia copilului din afara casatoriei este stabilita fata de ambii parinti, incredintarea lui se hotaraste potrivit acelorasi dispozitii care se aplica si in cazul parintilor divortati.
Doamna Romascanu - multumesc pt. raspuns
romascanu a scris:

Daca filiatia copilului din afara casatoriei este stabilita fata de ambii parinti, incredintarea lui se hotaraste potrivit acelorasi dispozitii care se aplica si in cazul parintilor divortati.



si cum exact se hotaraste acest lucru? prin hotarare judecatoreasca adica e nevoie de un proces sau de ex. putem merge la un avocat unde tatal sa semneze un act prin care imi incredinteaza copilul?
Imi pare rau ca vin cu vesti rele dar nu poate iesi cu copilul din tara fara acordul tatalui.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Scoaterea copilului din tara de catre unul dintre parinti adibadi adibadi Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți și pe mine: în urma divorțului copilul este încredințat mamei, iar tatăl atacă aceasta hotărâre ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)