sunt disperata.am plecat impreuna cu sotul in urma cu 5 ani in Spania.aici au inceput problemele si ne-am separat.el a plecat in alt oras.relatia a ramas buna.Acum dupa 5 ani aflu ca a bagat divort si m-a bagat la abandon de domiciliu,fetita a ramas cu soacra mea,pentru ca are probleme de sanatate grave,si e data in plasament.Cum s-a putut face acest lucru?si ce am eu de facut in acest sens pentru a recapata fetita?
Imi pare rau, nu am inteles nimic din ceea ce ati spus.
Iar un sait nu exista, celalalt era un amalgam, nu al unei fundatii ori organism statal, ceva cat de cat de incredere, oficial.
Exact, vi se pare normal ca, daca eu ma despart de sot, sa fiu inca legata de el? Un job sau un barbat bun ma asteapta undeva, peste hotare, da' sa nu plec pentru ca el, fostu', sa aiba relatii cu copilul?
E putin exagerat...
E normal sa faci eforturi, sa-l aduci ori sa-l trimiti in tara de cate ori se poate, sa-l vada tatal, sa aiba o relatie cu el... sa-i pui net, sa-i inlesnesti corespondenta cu tatal... dar atat!
vad ca s-a pornit o intreaga discutie de la mine:D
as dori sa stiu :dupa stabilirea dreptului de vizita daca se intampla sa plec cu copilul din tara exact in ziua in care trebuie s-al vada s-al viziteze incalc ceva chiar trebuie sa depind de acest drep de vizita?chiar trebuie sa-mi programez viata dupa acest drep de vizita?poate in ziua respectiva merg cu copilul meu la ziua unui prieten de-al lui ce fac nu ma mai duc?
ce sfaturi imi dati?
E o hotarare judecatoreasca si o respectati...
Puteti cadea la intelegere cu tatal, nu putem azi, lasam pe maine... Totul depinde de copil. De ce la ziua prietenului copilul nu se poate duce cu tatal? De exemplu...
pt christo
Din prevederile art. 21 din Conventia de la Haga din 1980 reies urmatoarele :
a) se poate face o cerere vizînd organizarea sau protejarea exercitării efective a unui drept de vizitare , cerere ce poate fi adresată autorităţii centrale a unui stat contractant,
b) autoritatea centrala este obligata sa asigure exercitarea nestînjenită a dreptului de vizitare şi îndeplinirea tuturor condiţiilor la care exercitarea acestui drept ar fi supusă şi în vederea înlăturării, în măsura posibilului, a obstacolelor de natură a se împotrivi la aceasta.
c) organizării sau protejării dreptului de vizitare, precum şi a condiţiilor în care exercitarea acestui drept va putea fi supusă se poate face fie in mod direct , fie prin intermediari, de catre autoritaea centrala. aceasta poate sau favoriza o procedură legală în acest sens.