Cand esti chemat intr-un proces in calitate de parat ,primesti doar citatie sau trebuie sa primesti si ceva dovezi scrise de unde sa reiese cine te-a chemat in calitate de parat si care sunt motivele?Am primit astazi o citatie precum ca sunt chemata in calitate de parat in dosarul xxxx/P/2010.Ce semnifica acea litera P ?
Va multumesc.
In primul rand doresc sa multumesc tuturor celor care mi-au dat cate un raspuns ,insa nu inteleg de ce in Art. 176 Alin.1 lit.b C.p.p. se specifica destul de clar ca trebuie scris in continutul citatiei si obiectul cauzei, ceea ce nu imi apare scris nici unde.Nu ma ingrijoreaza aceasta citatie ci faptul ca tatal meu in primul rand nu a facut rau nimanui si nici nu ar fi capabil de asa ceva,are o varsta destul de inaintata si nu de mult a fost supus unei operatii la inima si de atunci a devenit foarte sensibil la orice .Asa ceva numai in Ro se poate intampla ,sa fi citat ca invinuit si nimeni sa nu iti dea o informatie,de ce ,pt ce ....
Va multumesc mult
Orice dosar care are indice /P/ este al parchetului, aveti un nr de dosar pe citatie.
Angajati avocat avand in vedere calitatea in care este chemat tatal dvs.
Despre invinuirea adusa va afla avocatul in data cand este citat tatal dvs.
Va multumesc pt raspuns insa eu sunt nedumerita de ce conf. Art.176 alin. 1 lit.b nu sa specificat obiectul cauzei .Daca nu as fi gasit acest art. as fi putut spune ca probabil asta este procedura ,dar din mom ce se specifica clar in art 176 ce trebuie sa contina citatia nu inteleg de ce nu s-au intrunit toate cerintele acestui art..
Va dorsc o seara placuta.
Este o omisiune a organului de cercetare penala, insa cum nu avem si o sanctiune pentru nerespectarea completarii citatiei privind obiectului cauzei, nu va ramane decat sa procedati la angajarea unui avocat care sa se prezinte la parchet impreuna cu tatal dvs.