avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinare

pe citatie scrie ca avem obligativitatea de a depune intampinare cu 5 zile inainte de termen.
proces de divort
stiam ca s-a scos chestia asta din C pr civ. Nu pot merge cu ea in mana la primul termen?

pot contesta recunoasterea paternitatii minorului din afara casatoriei pe calea reconventionalei ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:55, 7 Februarie 2008
Andrei, experienta practica imi spune ca daca depui mult, se va citi mai putin (cred ca e un raport invers proportional). Depinde, apoi, modalitatea de redactare a celor depuse: la obiect, lizibil, scris la calculator, marimea caracterelor... Am intalnit instante care au si reprosat partilor: nu puteati sa-mi scrieti mai mic? Sau: ati fi scris dv., dar eu nu inteleg toate scrisurile posibile... :))

Referitor la speta, daca la termenul acordat de instanta ceri termen pentru angajare aparator, acela nu mai e primul termen si... intampinarea se poate depune cu 5 zile inainte de termenul urmator!!! Sau esti in spital etc. Nu stii niciodata pana la termen daca partea e decazuta ori ba. Si aici... nu sunt tocmai de acord cu decaderea... E o obligatie care apara ca fiind a presedintelui instantei; el e obligat a pune acest lucru in vedere paratului, dar la intampinare nu se precizeaza ca e obligat paratul a respecta cererea presedintelui. E o indicare ca ar fi bine... asta mai ales in lumina eliminarii 118 alin. 2...

Presedintele e obligat la aceasta diligenta, paratul nu.

Sustin punctul Nicoletei, cum ca la divort nu e nevoie de intampinare.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica - decadere intampinare dumitru2000 dumitru2000 - de curand s-a respins depunerea unei intampinari in sedinta, pe motiv ca ar fi trebuit depusa cu minim 5 zile inainmte de termen. s-a motivat pe art 114 ... (vezi toată discuția)
Lipsa intampinare MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! Am un proces pe Legea 221/09, iar in luna iunie am avut primul termen pe fond. Pana la acel termen, parata (Min. Finantelor) nu a depus ... (vezi toată discuția)
Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)