avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Cinci lucruri care nu va plac la Forum-ul Avocatnet.ro
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Cinci lucruri care nu va plac la Forum-ul Avocatnet.ro

Rugamintea din aceasta seara este sa ne ajutati sa imbunatatim modul in care se navigheaza, se citesc si se scriu mesaje in forum-ul avocatnet.ro. Care sunt cele cinci lucruri foarte importante care va displac la forum-ul Avocatnet.ro?
Eu ajut cu sfaturi despre programare, in special despre crearea, intretinerea site-urilor, manipularea bazelor de date, crearea de programe ajutatoare sau chiar la realizarea unor proiecte serioase. Din asta imi castig existenta si eu si firma mea si angajatii nostri, insa pe langa proiectele pe care solicitam bani si care se realizeaza intr-un timp limitat, eu si cred ca si angajatii oferim cat de mult ajutor putem si fara a cere ceva in schimb. De multe ori chiar vin la noi cu un site sa zicem care nu functioneaza de exemplu decat in IE si oamenii nu stiu care este problema insa sarmanii au platit deja alta firma sa creeze respectivul site. Eu pentru o schimbare atat de minora le mai pot cere bani?
Tocmai de aceea am crezut ca este creat acest forum pentru ca omul sa mai poata cere o parere sau sa primeasca ajutorul pe care majoritatea l-au platit deja insa respectivul ajutor refuza sa isi indeplineasca obligatiile.
Ideea este ca daca m-ar suna cineva si mi-ar spune ca nu ii functioneaza ceva si ca el crede ca are o eroare in scriptul php eu nu as putea sa il ajut fara sa vad respectivul script. De aceea am crezut ca ar fi o sugestie buna.
Pentru a fi sincera eu cand am timp - si asta se intampla foarte rar pentru ca imi i-au munca cu mine acasa in adevaratul sens al cuvantului - caut sa ma documentez si sa fiu la curent cu toate noutatile din domeniul meu de activitate. Cred ca pe forum pot gasi multe persoane care se confrunta cu tot felul de probleme si asa explicandu-le lor mai invat si eu si sper ca si ei. Pe acest forum am ajuns impinsa de nevoie si initial frustrata si dezamagita de toti avocatii pe care ii cunosteam, insa aici am gasit si avocati in adevaratul sens al cuvantului. Va informez, in caz ca intereseaza pe careva, ca din toamna ma inscriu la Drept si la cat sunt de incapatanata, voi finaliza cu bine. Daca in anii ce vor urma nu imi voi schimba mentalitatea din diferite motive am sa ajut oamenii cu sfaturi si chiar si unele redactari elementare gratuit. Am fost intr-un cabinet de avocat unde doar pentru un sfat am platit 500 RON, asta mi se pare culmea...Pe altul l-am platit cu peste 4000 RON pentru a depune 2 amanari:)), eu stiam ca dansul ma reprezinta in proces insa el depunea amanari, nici macar nu m-a instintat ca nu se duce la proces. Acum s-a ales cu amenda si cu dosar penal=D> . Din pacate in zona nu am gasit un avocat care sa isi faca meseria, insa am gasit sprijin pe acest forum si pentru acest sprijin va multumesc. Eu consider in continuare ca ideea mea este buna, insa inteleg daca din anumite motive, fie profesionale fie financiare nu se poate realiza.:thumbup:
Absolut de acord, de principiu...
Doar ca ajutorul acesta de departe depinde de domeniu...
Asa cum spunea colega, e ca si cum ti-ai repara masina prin videotelefon...
Eu nici clientilor mei vechi nu le dau consultatii juridice (care se deosebesc fundamental de sfaturi) fara sa-i vaz pe ei si actele pe care se bazeaza, fara sa-mi povesteasca situatia de fapt.
Pentru ca o consultatie inseamna raspundere si ar insemna sa-mi asum, eu, riscul de a trimite clientul dupa cai verzi pe pereti.
Si... cand pierde, ghiciti pe cine ia de urechi?

Asa incat, in mod constant arat aici ca ce discutam noi sunt pareri cu privire la situatii juridice incomplet cunoscute si nu consultatii... Ca altfel imi face userul nick007 o plangere la barou cum ca dau consultatii juridice fara contract si el a fost indus in eroare, nestiind ca nu se dau si asa consultatiile.
Si cum nici asigurarea nu-mi acopera asa consultatii, caci nu sunt tocmai in exercitarea profesiei... sa vezi tu ce plateste mandea! Si cu abatere disciplinara!
E ca si cum un notar ar autentifica acte pe net... :)) Grosso modo.

In plus, comparatia cu reparatia masinii e atat de buna tocmai pentru ca la fel de mult timp cat sta mecanicul sa urmareasca filmul in direct, atat de mult pierd si eu...
Ca un act de analizat iti ia cel putin, minim minimorum... ore!
NU stiu cat ia un ajutor in exemplul dv., dar credeti-ma, un act ia timp...
Ca o cerere, un sfat mic, asta facem aici... Dam indicatii despre cum se face o notificare, care sunt pasii, cum se semneaza o cerere, daca se prezinta personal sau nu... caci, la fel, nu ia mult si situatiile sunt simpliste, si asta la prima vedere!!
Orice nu putem face aici rapid, inseamna ca ia timp si inseamna consultatie in puterea cuvantului... Si am avut consultatii de cateva ore (4 ore jumatate a fost maximul) pentru a stabili situatia de fapt.
Ii mai rugam pe useri sa ne dea cate o prevedere etc. dintr-un act si ne aruncam o parere, dar de aici pana la a analiza actul intreg...

Sa nu ma intelegeti gresit, nu e rea-vointa, e imposibilitatea reala de a duce lucrurile la un anumit nivel.
Sper sa nu luati ca suparare modul categoric de a-mi sustine punctul de vedere... si sper ca am facut o parere unora, atat dv. cat si altora carora le e greu sa vada in ce consta profesia mea. Caci nici eu nu cunosc in ce consta programarea unui sait si mi-ar trebui indicii serioase sa inteleg.
Nu stiu daca e chiar tema potrivita, insa... tocmai am observat ca un moderator, ca raspuns la o intrebare a indicat direct numele unui consultant!
Daca nu ma insel asta contravine regulamentului, care e valabil si pentru moderatori... sau ma insel?
Imi dati mai multe detalii, va rog? Despre ce moderator este vorba si in ce discutie s-a intamplat acest fapt?
Multumesc.
J H a scris:

Nu stiu daca e chiar tema potrivita, insa... tocmai am observat ca un moderator, ca raspuns la o intrebare a indicat direct numele unui consultant!
Daca nu ma insel asta contravine regulamentului, care e valabil si pentru moderatori... sau ma insel?

Iar am citit Regulamentul de postare si l-am citit cam des saptamana aceasta! Ceea ce spuneti dvs. nu apare in Regulament; ma refer la indicarea unui consultant de catre un moderator.
Poate ii raspundeti domnului Alin Popescu la intrebare, ceea ce insinuati in mesaj nu-mi place si planeaza si asupra mea, desi n-am fost online la acea ora, dupa cum planeaza asupra tuturor moderatorilor si consultantilor.

Alte discuții în legătură

Modificari 26 aprilie Alin Popescu Alin Popescu De la inceputul anului ne-am orientat cu precadere spre rezolvarea problemelor legate de incarcarea cu dificultate a paginilor Avocatnet.ro. Proiectul nostru a ... (vezi toată discuția)
Un forum mai bun marfan marfan am ales categoria asta pt a posta doar pt ca e ultima si pt ca, pe alte forumuri, ultima categorie e ceva de genul \"Sugestii si reclamatii despre forum\". Cum ... (vezi toată discuția)
O noua prezentare a forumului Cornel  Vasile Cornel Vasile =D> Felicitari ...o super prezentare a forumului.....:) (vezi toată discuția)