Am de-a face cu un "mic infractor" care pe langa faptul ca nu recunoaste (defapt partial si indirect) faptele, mai baga si minciuni.
Am si eu o intrebare? Ca parte vatamata stiu ca trebuie sa-i demonstrez ca a facut aia si aia, dar am eu obligatia sa ma apar si de prostiile sale? Gen: el zice ca l-am injurat inainte sa ma bata. Sau ca am vrut s-o violez pe prietenasa?? Asta nu mai e prezumtie de nevinovatie ce e minciuna, el ma acuza pe mine... atunci el trebuie sa aduca probe, sau eu trebuie sa-i demonstrez ca minte.
Cum sa formulez la politie cerere sa nu ii ia in cosiderare niste probe scrise in notepad care ar fi (zice el) o discutie pe mess cu mine?! Pot scrie "rog o experitza informatica"?! Insa nu as vrea ca la ora aia sa fi fost pe net, si sa apara un expert platit de el care sa zica "ai fost pe net la ora XX:XX deci conversatia poate fi autentica".
Dupa actualul cod penal el poate sa fie tras la raspunde pentru prostiile astea? Stiu de prezumtia de nevinovatie dar ce se intampla cand cineva zice ca a fost in USA cand el nu a fost... sau cand minte ca tu ai sarit la bataie la el, si nu el la tine, sau ca te-a bagat din cauza ca tu poate ai vrut sa furi ceva de la prietena lui, si vezi doamne el cu baietii a intervenit...etc? Eu sunt obligat sa ma apar mereu pt. glumele lui proaste? E pierdere de timp si de nervi, si evident si sanatate/bani nu de alta....
daca s-a ajuns la politie sigur ca se cerceteaza insa daca aveti certificat medico-legal si martori la altercatie atunci poate sa zica ce vrea.
importanta este savarsirea infractiuni .
intradevar ,poate opera scuza provocarii dar asta nu inseamna ca va scapa de rigorile legii ci ca va fi mai putin aspru sanctionat (eventual) si tinand cont ca este minor o sa scape probabil foarte usor.
Prezumtia de nevinovatie vizeaza nevinovatia pentru comiterea faptei in sensul inexistentei acesteia sau ca nu a fost comisa de el.
Nu conteaza motivul pentru care v-a agresat sub aspectul invocarii prezumtiei de nevinovatie.
Motivul pentru care a comis fapta tine de alte institutii juridice si nu de prezumtia de nevinovatie.
Yahoo ca proba
asatuka
E vorba de un scandal, in urma caruia am suferit o vatamara corporala - 35 zile IML.
Anumite persoone m-au acuzat ca am conversat nu stiu eu ce pe Yahoo! ... (vezi toată discuția)
Amenintari virtuale
osyk
Buna ziua. Imi cer scuze ca va deranjez, dar de doua ori am primit amenintari pe messenger, de exemplu: \"ce piz**m*** mai faci m***'', \" ba vb ca te ia dra** ... (vezi toată discuția)