avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demitere presedinte al Asociatiie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demitere presedinte al Asociatiie de proprietari

Buna ziua,
presedintele asociatiei ne sicaneaza si nu vrea sa primeasca cererea proprietarilor cu privire la organizarea unei sedinte generale extraordinare. Noi indeplinim conditiile mentionate in Legea 230 de 20% din proprietari. Ce putem face in acest caz pentru a organiza o adunare generala cu scopul de a schimba presedintele si comitetul executiv? Cum putem schimba presedintele si comitetul daca nu ni se primeste cererea?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 14:05, 15 Noiembrie 2010
Stiam ca hotararile se iau cu 50% + 1 si ca se aplica oricarui proprietar fie ca a participat sau nu la sedinta. Stiu ca trebyuie sa fortez nota si sa incerc sa am de la prima sedinta 50%+1 proprietari participanti pentru a nu o amana cu 10 zile.
Problema apare dupa aceea cand trebuie sa preiei stambila si toate documentele asociatiei. Situatia este grava si nu permite intarzieri ai amanari. Este momentul cand actualul presedinte si actualul adnministrator pot amana punerea in aplicare a hotararilor si intarzie predarea asociatiei catre noul comitet si administrator.
Asta este ce ma mai framanat pe mine. Nu vreau sa fim acuzati de abuz sau de altceva.
Convocati adunarea generala. Pe ordinea de zi treceti "alegerea presedintelui, comitetului executiv si comisiei de cenzori".
Nu aveti treaba cu administratorul in aceasta adunare generala.
Alegeti presedintele (altul sau acelasi daca asa vor proprietarii), membrii comitetului (altii sau aceiasi), membrii comisiei de cenzori (altii sau aceiasi).
Acestia sunt cei care conduc apoi asociatia. Noii alesi (sau realesi) vor decide apoi masuri de preluarea documentatiei, de verificare, de schimbare a administratorului, casierului, contabilului...
Cei care ajung in conducerea asociatiei trebuie sa cunoasca bine legislatia si/sau sa solicite ajutorul specialistilor (juristi, economisti) pentru a rezolva problemele curente, litigiile...
asultati-o pe asta
la asociatia din care fac parte ;445 membri;presedinte in functie de 9 ani;nici o AG pana in nov 2010(fara gluma);cenzor lipsa decedat acum 6 ani;lipsa BVC in fiecare an;Presedinte 4 ore pe zi cu contract (atentie)de munca nu de mandat
fac AG cu semnaturi de la 33% membri
la AG vin 64 membri
suspend si reconvoc AG;8 zile mai tarziu;se prezinta134 membri demitere presedinte cu 133 pentru si 1 impotriva
presedintele nu vine la discutii pentru a-i inccheia ctr de munca de comun acord dar nici nu isi da demisia.
Intrebare:ramane singura posibilitate incetare ctr munca cu acordul unilateral al uneia din parti (angajator);deci cum sa procedez????????? eu fiind noul presedinte ales de AGR cu 134 voturi adica in unanimitate

Poate o avea el contract de munca :)) dar nu pe functie de presedinte de asociatie intrucat aceasta ocupatie nu exista in nomenclatorul MM.

Luati putin la puricat acel contract. Un exemplar trebuie sa existe si la asociatie.
ctr de munca e din 2003 il am in copie ;am convocat Comitetul Executiv si am luat decizia de incetare a contractului ,am mers cu decizia la ITM si nu ne-au primit-o pt ca nu are nici un articol din codul muncii prevazut in ea,si chiar nu am gasit nimic din toate articolele care sa se potriveasca
rog sfaturi

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)