avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Am si eu un sir de probleme din care nu stiu cum sa ies. Totul incepe cu un furt din magazin, savarsit de mine, am fost prinsa insa nu am avut nici un act ca sa ma legitimeze, din inconstienta si fiind foarte speriata am dat numele unei prietene, am fost luata la sectie, am dat o declaratie apoi mi-au dat drumul. Acum prietena mea a primit o amenda administrativa pt fapta savarsita de mine insa nu este de acord sa platesc eu amenda deorece i se va trece ei in cazier. Acum ca ea va demonstra ca nu a fost ea, ci eu, eu ce risc? Ce acuzatii mi se vor aduce si ce pedeapsa risc? Nu am antecedente penale.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:22, 3 Noiembrie 2010
atunci,daca se sesizeaza politia,sau depune victima plangere

Codul penal, art. 293 infractiunea de fals privind identitatea: " Prezentarea sub o identitate falsa ori atribuirea unei asemenea identitati altei persoane, pentru a induce sau mentine in eroare un organ sau o institutie de stat, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Dar daca se ajunge panala la instanta,ve-ti primi cu suspendare,daca nu,o inca o amenda administrativa
Acest aspect ma interesa acum, daca pot primi pedeapsa cu suspendare. Am inteles ca daca este o pedeapsa de mai mult de 2 ani este neaparat cu executare. Este posibil sa fiu retinuta si preventiv?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
Anaaa, utilizator
daca nu aveti antecedente penale.ve-ti primi cu siguranta cu suspendare.dar daca va puteti angaja un avocat bun,puteti scapa mai usor.

Depinde de probe.Sunt probe video?ma rog,mai bine consultati un avocat.
Sunt camerele de supraveghere care m-au surprins, da, trebuie neaparat sa imi gasesc un avocat, sunt foarte speriata.
Nu va stresati prea tare.recunoasteti totul si o sa se aplice minumum de pedeapsa cu suspendare.sau o amenda dministrativa,depinde daca depune victima plangere.ceea ceea ce cred ca se va intampla,pentru a nu figura acea amenda pe numele ei.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
frank_kvitta, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Furt calificat cioata8787 cioata8787 Impreuna cu 2 prieteni am scos produse dintr un magazin, cunoscandu-l pe casier ce nu ne-a scanat anumite produse, in valoare de 850 lei si am fost prinsi ... (vezi toată discuția)
Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)