avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin

Am si eu un sir de probleme din care nu stiu cum sa ies. Totul incepe cu un furt din magazin, savarsit de mine, am fost prinsa insa nu am avut nici un act ca sa ma legitimeze, din inconstienta si fiind foarte speriata am dat numele unei prietene, am fost luata la sectie, am dat o declaratie apoi mi-au dat drumul. Acum prietena mea a primit o amenda administrativa pt fapta savarsita de mine insa nu este de acord sa platesc eu amenda deorece i se va trece ei in cazier. Acum ca ea va demonstra ca nu a fost ea, ci eu, eu ce risc? Ce acuzatii mi se vor aduce si ce pedeapsa risc? Nu am antecedente penale.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:22, 3 Noiembrie 2010
Poate sa nu se ajunga in instanta, depinde de probe.
Daca as merge impreuna cu ea sa imi recunosc fapta, e posibil sa nu mai faca ea plangere? Of...totul s-a intamplat in bucuresti, in februarie anul acesta si abia acum a venit amenda asta.
Ideal ar fi sa nu mai mearga nimeni sa faca nimic.
Dar, daca spuneti ca nu va intelegeti amiabil cu parintii ei... nu stiu ce varianta aveti.
ma intreb,cum ati putut face asa ceva...daca tot v-ati apucat de furat, trebuia sa va asumati fapta, nu sa incercati s-o aruncati in spinarea cuiva
e firesc,ca fata aia sa nu ramana in pasivitate, amenda administrativa nu se trece in cazier,dar posibil sa ramana intr-o evidenta.
probabil ca veti primi o pedeapsa cu suspendare
Nu vreau sa imi caut scuze, imi asum responsabilitatea, ma interesez doar ce se poate intampla si ce pot rezolva acum. Sa nu credeti ca vreau sa scap basma curata, mi-am primit si alte pedepse in afara de cele juridice, in seara cand s-a intamplat totul eram singura si speriata, nu am furat obiecte de valoare sau in valoare de o suma mare, insa am gresit enorm cand nu mi-am dat numele meu. Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Furt calificat cioata8787 cioata8787 Impreuna cu 2 prieteni am scos produse dintr un magazin, cunoscandu-l pe casier ce nu ne-a scanat anumite produse, in valoare de 850 lei si am fost prinsi ... (vezi toată discuția)
Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)