avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Expertiza accident circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Expertiza accident circulatie

In data de 12.06.2009 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat ci accidentarea unei minore. din declaratiile fetei accidentate si a martorilor ei rezzulta ca a fost accidentata la 4 m dupa trecerea de pietoni, iar din declaratia mea si a martorilor mei la 10 m. in urma cercetarilor am primit castig de cauza si mi-am primit permisul, care fusese suspendat fara drept de circulatie dupa 9 luni de la accident. Dupa o luna am primit o informare ca se contesta decizia luata de procuror si ca cercetarile vor continua.
Acum doua zile am primit un telefon conform caruia ar trebui sa ma prezint pentru o expertiza la locul accidentului.

As dori sa ma ajutati sa inteleg ce se mai poate intampla.
Toader Mihai a scris:

Stimate Domn, Chiar daca oragnele de cercetare penala , inauntrul fazei cercetarilor premergatoare, nu au procedat corect necitand in vederea luarii declartiilor partilor in scurt timp dupa producerea accidentului, totusi s-a procedat ulterior pe parcursul urmririi penale la luarea acestor declaratii si astfel, in opinia mea neregularitatea s-a acoperit.
Cat despre cercetarea la fata locului, procurorul poate dispune efectuarea oricarei proceduri legale pe care o considera necesara in vederea strangerii de probe necesare aflarii adevarului, ori de cate ori considera necesar acest lucru.

Cu stima,

Av. Mihyia Toader

Cu tot respectul ce vi-l port, eu m-am referit la procedura efectuarii expertizei judiciare si am aratat ca nu s-a respectat procedura legala. Nu m-am referit la reconstituirea accidentului sau la efectuarea unui experiment judiciar. De asemenea nu m-am referit la luarea declaratiilor si la alte activitati specifice.
Cred ca data aceasta am fost mai clar.
Stimate Domn,

Fiind un mijloc de proba ca si cercetarea la fata locului si reconstituirea, se aplica acelasi regim juridic, in sensul ca organul de urmarire penala are indatorirea de a cita partile si expertul ij vederea stabilirii obiectivelor expertizei si va pune partilor in vedere ca au deptul sa solicite ele insele ca prin expertiza sa se raspunde la anumite obiective. Organulo de urmarire penala va pune in vedere partilor ca au dreeptul sa propuna si ele un expert " expert consilier parte" care sa participe la efectuarea expertizei.
Partile pot da si ele explicatiile necesare expertului, insa numai cu incuviintarea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata.
Cu stima,

Av. Toader Mihai
Toader Mihai a scris:

Stimate Domn,

Fiind un mijloc de proba ca si cercetarea la fata locului si reconstituirea, se aplica acelasi regim juridic, in sensul ca organul de urmarire penala are indatorirea de a cita partile si expertul ij vederea stabilirii obiectivelor expertizei si va pune partilor in vedere ca au deptul sa solicite ele insele ca prin expertiza sa se raspunde la anumite obiective. Organulo de urmarire penala va pune in vedere partilor ca au dreeptul sa propuna si ele un expert " expert consilier parte" care sa participe la efectuarea expertizei.
Partile pot da si ele explicatiile necesare expertului, insa numai cu incuviintarea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata.
Cu stima,

Av. Toader Mihai

Ma bucur ca ati ajuns la cuvintele mele.
Toate cele bune.
Stimate Domn,

Nu am contestat sustinerile dumneavoastra, numai ca la un moment dat faceati referire la reconstituire si am inteles sa aduc cateva precizari importante, zic eu, asupra desfasurarii acestui act procedural penal.

Cu stima,

Av. Toader Mihai
Aveti posibilitatea sa va angajati un expert=parte care sa va sustina cauza din punct de vedere tehnic la efectuarea expertizei,sa stabiliti cu acesta impreuna obiectivele si apoi,daca este cazul,acesta sa depuna coraport de expertiza.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expert in circulatie jaros jaros de ce un expert in circulatie timp de doi ani si jumatate nu a reusit sa elaboreze o expertiza pentru un dosar penal de circulatie? cum poate fi \\"obligat\\" ... (vezi toată discuția)
Expertiza ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! As dori sa stiu cui revine costul unei expertize contabile si a celei tehnice in faza de cercetare penala? Celui care o cere sau statului? (vezi toată discuția)