avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Expertiza accident circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Expertiza accident circulatie

In data de 12.06.2009 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat ci accidentarea unei minore. din declaratiile fetei accidentate si a martorilor ei rezzulta ca a fost accidentata la 4 m dupa trecerea de pietoni, iar din declaratia mea si a martorilor mei la 10 m. in urma cercetarilor am primit castig de cauza si mi-am primit permisul, care fusese suspendat fara drept de circulatie dupa 9 luni de la accident. Dupa o luna am primit o informare ca se contesta decizia luata de procuror si ca cercetarile vor continua.
Acum doua zile am primit un telefon conform caruia ar trebui sa ma prezint pentru o expertiza la locul accidentului.

As dori sa ma ajutati sa inteleg ce se mai poate intampla.
inca o intrebare, daca nu reusesc sa jung la expertiza pt ca voi fi plecat din tara pt cateva luni ce se poate intampla?

Stimate Domn,
In opinia mea, consider ca aveti indatorirea de a comunica orice fel de deplasare precum si durata ei si sa comunicati schimbarea de domiciliu. Expertiza se va face in prezenta aparatorului dumneavoastra ales. Rugamintea mea ar fi sa Nu uitati ca sunteti in mijlocul unei proceduri penale si oricand ar putea sa fie nevoie de prezenta dumneavoastra pentru a se indeplini anumite acte de procedura. In schimb, daca plecati fara sa anuntati, organele de urmarire penala ar putea considera ca va sustrageti actelor de urmarire penala si ar putea solicita, impotriva dumneavoastra, arestarea preventiva pe durata desfasurarii urmaririi penale sau poate a intregului proces penal. Judecata in acest caz s-ar putea face si in lipsa dumneavoastra.

Recomandarea mea este sa anuntati inainte de a pleca din tara organul de urmarire penala (procurorul) care instrumenteaza cazul si sa comunicati scopul in care plecati, durata si domiciliul unde sa vi se comunice toate actele de procedura efectuate i cauza.

Cu stima,

Av. Def Toader Mihai
In rezumat la cele aratate de distinsul dn.avocat Toader,lasati la organul de urmarire penala o o cerere in sensul aratat de dvs,urmand eventual sa solicitati amanarea efectuarii expertizei pentru imposibilitate de prezentare,daca puteti dovedi aceasta imposibilitate cu acte justificative de la locul de munca sau altfel de acte
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expert in circulatie jaros jaros de ce un expert in circulatie timp de doi ani si jumatate nu a reusit sa elaboreze o expertiza pentru un dosar penal de circulatie? cum poate fi \\"obligat\\" ... (vezi toată discuția)
Expertiza ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! As dori sa stiu cui revine costul unei expertize contabile si a celei tehnice in faza de cercetare penala? Celui care o cere sau statului? (vezi toată discuția)