titiana a scris:
Inteleg ca vi s-a comunicat desfiintarea postului si vi s-a acordat un preaviz de 20 zile lucratoare? Avand in vedere ca sunteti in concediu nu va poate concedia decat dupa ce va intoarceti la munca. De abia atunci va poate da acest preaviz.
In timpul preavizului va duceti la servici 4h/zi, iar la sfarsitul celor 20 de zile vi se da o decizie de incetare a contractului de munca cu art. 65 alin 1).
Pana la acel moment puteti face o sesizare la ITM, nu se rezolva foarte multe, dar daca a angajat pe acelasi post cu 2-3 zile inainte, iar apoi desfiinteaza unul dintre posturi nu e in regula
Cand primiti decizia de conceiere o puteti contesta in 30 de zile in intanta.
deci eu daca sunt angajat cu contract de munca perioada nedeterminata nu am dreptul la o negociere salariu? nu am dreptul la o ancheta in cazul meu ? firma nu sufera financiar doar ca seful meu se are bine cu fratele patronului. te poate da afara un patron asa ca vrea el (in acte)? si in fata sa iti spuna ca tu esti de vina. eu consider ca daca nu ma plateste pentru toate serviciile pe care i-le aduc se numeste exploatare.
mi s-a comunicat ca urmeaza sa semnez acel act pentru desfacerea contractului de munca si preaviz dar nu l-am semnat, am fost dus cu zaharelul (incearca sa ma puna pe alt post ca vad ei ce si cum si ca nu trebuie sa vin la munca perioada asta pana la un raspuns concret )pana cand mi s-a terminat concediul iar dupa ce s-a terminat concediul au trecut alte zile care din ultima discutie avuta cu directorul general ma obligat sa mai fac o cerere de concediu pentru acele zile ca sa iasa el in regula cu toate zilele mele luate. eu nu am semnat nimic , nici cerere de concediu nimic. stiu ca pot contesta decizia de desfacere contract dar nu pot sa fac ceva in legatura cu situatia creata? nu vor sa recunoasca toate incalcarile facute de superiorul meu date in scris de mine si prefera sa ma concedieze pe mine. nu am fisa postului , nu exista condica de prezenta (nu am semnat asa ceva niciodata) am fost obligat sa iau in gestiune anumite lucruri cu toate ca in contract nu am aceste indatoriri. activitatea mea la acea firma se desfasura in conditii de periculozitate (lucru la inaltimi) dar nu am avut nici un spor niciodata. mi s-a incalcat dreptul de salarizare pentru munca depusa( am intrecut de multe ori atributiunile pe care le-am stabilit verbal cu angajatorul si nu am fost platit pe masura) si dreptul de egalitate de sanse si tratament.si cel de securitate si sanatate in munca( am semnat o singura data si pe fuga un ceva de protectia muncii dar nu am primit nici un echipament nu am fost instruit sa folosesc vre-un echipament , lucram la legaturi de curent alternativ 220v fara a avea calificarea respectiva).plus ca am negociat salariu acum un an si am fost tot platit cu o parte la negru si minim in carte in timpul negocieri am cerut sa fie modificat si in cartea de munca salariul dorit raspunsul fiind da la momentul respectiv si cand am intrebat ce s-a intamplat acum 2 luni au zis ca nu s-a putut.