este vorba de un imobil pe care unchiul meu mi l-a dat dupa ce in prealabil l-am castigat pentru el in instanta dar oamenii care au stat acolo nu vor sa plece. am facut proces de evacuare dar mi s-a respins. momentan eu ca proprietar deci nu mi s-a nici un drept legal sa intru dar nici ei nu au chiar nici un drept sa stea acolo caci nu mai suntem nici in judecata nici in nimic momentan (pt. ca nu-mi permit revendicarea lui) si deci ce pot sa adresez politiei? sau cui o fi?!!
toata lumea ma ia pe mine la intrebari ca cu ce drept vreau sa intru in propria mea casa cand eu stau prin chirii dar nimieni nu-i intreaba pe ei cu ce drept uzeaza de proprietatea altcuiva mai ales ca domniile lor au vile si nu stiu cate apatamente :O #-o
"transcrierea proprietatii imobilului " se refera la intabulare , inscrierea dvs. ca proprietar in Carte funciara.
Situatia este mai complicata .
Nu rezolvati nimic cu politia. Daca au acel antecontract , nu pot fi evacuati de politie , ci doar in urma unei hotarari judecatoresti , definitiva , si investita cu titlu executoriu. Iar pentru executare va trebui sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc
Asta presupune sa intentati o actiune in revendicare , asa cum spuneati si dvs. , si sa timbrati la valoare.
Da, lipsa banilor ar putea fi o problema in acest caz, nu sunt mici cheltuielile e adevarat , dar asa cum vad eu , e singura cale .
Pe de alta parte va trebui mai intai sa faceti intabularea , (transcrierea in cartea funciara ) a imobilului , pe numele dvs. si sa sustineti actiunea in revendicare in nume propriu .
Nu-mi vine in minte , in acest moment , o alta cale legala de rezolvare a acestei situatii .
Nu aveti temei legal pentru plangere la politie.
Puteti incerca totusi , dar , doar asa sa-i sacaiti, fara prea mari sperante.
Desigur , banii cheltuiti cu expertize , taxa de timbru , onorariu avocatial, ii puteti recupera cu titlul de cheltuieli de judecata , daca vi se admite actiunea in revendicare.
Dar eu va intreb , pt . actiunea in evacuare , ati avut avocat?
daca nu s-a mai perfectat contractul de vanzare cumparare inseamna ca cei ce trebuiau sa cumpere nu mai au nici un drept.
bine ca depinde foarte mult si de ce scrie in antecontract si daca se stipula in ce data trebuie sa se predea restul de bani precum si ce se intampla daca nu se plateste acea suma la termenul stabilit.
de principiu in acel antecontract scrie ca in cazul in care cumparatorii nu-si respecta obligatia de a plati diferenta de bani la termenul stabilti atunci se revine la situatia anterioara perfectarii antecontractului.
cititi bine antecontractul si vedeti de ce va puteti agata.
daca acel contract de donatie s-a facut la notariat atunci presupun ca sunteti proprietar cu acte in regula si puteti sa depuneti plangere la politie .
Daca tot vreti sa mergeti pe calea actiunii penale , ati putea incerca sa faceti o plangere pentru tulburare de posesie.
La prima vedere , daca titlul lor s-a anulat in baza hotararii judecatoresti , refuzul lor , de a parasi imobilul la cererea expresa a proprietatrului , intruneste elementele constitutive ale art 220 C.penal, deoarece infractiunea se realizeaza si prin refuzul de a parasi imobilul dupa ce proprietarul isi retrage consimtamantul , fie dupa disparitia temeiului legal . In acest sens trebuie sa faceti o cerere expresa catre locatari , de a elibera imobilul , cerere care trebuie sa provina de la titularul dreptului , in acest caz , uinchiul dvs, se pare .Raspunsul lor poate fi implicit sau explicit , dupa cum se conformeaza sau nu.
Sunt de parere ca este necesar ca si pentru a formula o astfel de plangere sa va adresati unui avocat, pentru a va spori sansele de reusita.
ma scuzati. nu stiu ce am scris de v-a deranjat, nu asta a fost intentia mea sa stiti.
doar ca pana acum si cu avocati si din tot ce am putut afla nu mi-a spus nimeni ca-mi mai pot recupera din cheltuielile care deja au fost efectuate in procesul de evacuare care mi-a fost respins-atata tot.
si tocmai deaceea am dorit sa mai intreb si sa gasesc alte opinii deoarece eu am ramas nelamurita si chiar socata dupa verdictul acordat acum nici 2saptamani acela de a mi se respinge mie ca proprietar sau ma rog pe vremea aceea unchiul Evacuare cuiva care nu are efectiv nici un titlu concret de a sta efectiv acolo.
inca o data ma scuzati daca am parut in vreun fel deplasata si va multumesc enorm pentru timpul deja acordat.
va doresc multa sanatate si intelegeti-ma si pe mine ca fiind niste informatii noi pe care nu le-am mai auzit pana acum ma fac parca si mai rau sa ma indoiesc de avocatul care l-am avut si care vad ca probabil dansul stia mai multe dar cum partea adversa are si a avut mereu bani de care eu nu dispun au reusit sa faca cum au dorit ei. la ei 50-60mil. pe luna luate din chirii nu inseamna nimic dar eu un onorariu de 15mil. cu mari rugaminti catre avocat l-am dat in rate efectiv, asa ca....probabil chiar asa e in tara asta cine are banu sta muuuuult in fata chiar si in fata celor care au drept sau dreptate.
asta e.
dar eu tot socata sunt si acum nici nu mai stiu daca sa ma apuc de apel sau e tot o pierdere de timp si inclusiv de bani.
deaceea doream ca macar pana cand imi voi permite procesul de revendicare unde taxa de timbru cel putin din perspectiva mea este exorbitanta sa le fac o reclamatie ceva la politie ca nu au nici un titlu de a sta acolo ...macar asa sa-i sacai ca altceva ce sa le fac??
plus ca l-am intrebat efectiv pe avocatul meu care era platit de mine eu cum imi mai recuperez cheltuielile ocazionate de procesul de evacuare care mi s-a respins si mi-a spus ca nu mai am cum ca sunt pierdute...deaceea am spus ca eu nu am auzit. daca insusi un avocat mi-a spus treaba asta eu ce sa mai cred.
acum na...ma gandeam ca e o discordanta intre ce mi-a spus avocatul si ce-mi spuneti dvs. si am ramas perplexa...oare l-or fi cumparat pe avocatul meu ca sa ma induca in eroare atata timp???oare...??? daca si cu parca...
sunt tare debusolata de cand am auzit verdictul si nu-mi mai revin.
inca o data ma scuzati si va multumesc pentru informartiile acordate.
numai bine!