Va rog respectuos sa ma ajutati in realizarea demersurilor pentru realizarea cu succes a unei plangeri catre Judecatoria Orasului privind solutionarea unui conflict de munca pe - art.2 ,art.3, art.51 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 pentru acordarea primei de nastere copil.
Pe scurt am solicitat firmei acordarea primei de nastere, mi-a fost refuzat verbal, am facut plangere la ITM si m-au redirectionat catre Judecatorie.
Stiu ca fiind un conflict de munca, nu sunt cheltuieli de judecata si nu este nevoie de avocat.
Vreau sa stiu cui ii adresez plangerea? (D-lui Procuror, Judecator?)
sau carui birou ma adresez?
Cum procedez cand ajung acolo?
Cum decurge un astfel de proces?
Pe scurt pasii de urmat pentru finalizarea acestui proces.
Am depus la Tribunal cererea de renuntare la judecata insotita si de o copie a ordinului de plata, insa Societatea imi spune prin avocatul lor ca nu este relevant si ca Judecatoria nu va renunta la judecata doar prin depunerea cererii
In consecinta Societatea doreste ca eu sa fac o declaratie la notariat prin care sa declar ca am primit prima si ca " nu mai am niciun fel de pretentii fata de aceasta societate.
In consecinta, în temeiul dispoziţiilor art. 247 din Codul de Procedură Civilă, prin prezenta renunţ la însuşi dreptul pretins prin cererea de chemare în judecată care formează obiectul dosarului nr. ..... aflat pe rolul Tribunalului – Secţia Civilă prin care am solicitat în contradictoriu cu societatea „parata sa fie obligata sa imi plateasca prima de nastere copil”.
si la final ca
", împuternicesc prin prezenta pe avocat .........., să depună şi să susţină prezenta declaraţie, precum şi să solicite instanţei de judecată să ia act de prezenta declaraţie, precum şi să prezinte declaraţia în faţa oricărei persoane fizice, juridice, instituţie publică sau privată, instanţă judecătorească dacă se solicită acest lucru."
Este ok acesta declaratie ? . Pentru ce vor sa preia total controlul acestui dosar ? Prin " renunt la orice pretentie" cat de larg este intelesul frazei? renunt la orice legatura cu Societatea? la intoarcerea la locul de munca dupa concediu? Eu asa interpretez...:">
Cum pot verifica daca a fost anulat procesul?
Este buna cererea depusa la instanta de judecata .. nu va luati dupa ce spune acel avocat ... la termenul de judecata mergeti si va sustineti cererea trimisa in fata instantei .