avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interpretarea unor clauze contractuale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interpretarea unor clauze contractuale

#-o
O clauza din contractul meu de munca (CIM) spune ca NOII ANGAJATI sun in perioada de proba ptr 30/90 zile in functie de postul ocupat. In aceasta perioada primesc 100% salar indiferent de realizarea planului.

Am fost doi colegi egali ca functie. Colegul 3 ani vechime,eu 1 an vechime.
Cand am devenit sucursala el a fost avansat director cu 90 zile perioada de proba si salar fix.
Acum, dupa 8 luni eu am fost avansat sef birou si perioada de proba tot de 90 zile, dar aceeasi clauza a fost interpretata diferit in centrala si nu am fost platit cu 100% ci la plan si cum cred ca va este clar am luat mai putini bani din cauza ca in acest an target-ul este imens, iar febr, martie , aprilie sunt luni proaste!

Este legal sa interpretezi diferit aceeasi clauza contractuala defavorizand astfel un angajat???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 14 Februarie 2008
CONCLUZIE 1 : Doi angajati pot primi renumeratii diferite in virtutea aceluiasi articol de contract dar interpretat diferit in timp, cu conditia ca in nici o situatie sa nu fie incalcata legea?!
CONCLUZIA 2: Doi angajati pot primi sume diferite in aceleasi conditii contractuale (identice) fara ca aceasta situatie sa fie discriminatorie ptr unul din ei?
Insistati pe identitatea de prevederi contractuale ale unui art. cu privire la perioada de proba la angajare, un lucru total eronat.Daca veti intelege ca prevederile acelui art. au incetat o data cu incheierea perioadei de proba veti intelege ca acele prvederi nu se aplica pe intreaga durata a CIM.
Actul aditional modifica prevederile unui CIM, adica al oricarui articol din CIM. In ceea ce priveste noua perioada de proba nu este in baza art. initial, este un art. nou, cu continut propriu nu o copie a celui initial.
Nu aveti conditii identice pentru ca aveti 2 acte aditionale diferite.
perioadele de proba pot fi la fel dar salarizarea poate fi diferita. Ati spus ca a trecut la salariu fix colegul, iar dvs. ati fost platit in functie de planul realizat? inainte cum era? amandoi erati la plan platiti? tind sa cred ca aici ar fi diferenta intre aceste acte.gresesc?
Si functiile difera, unul este director, iar celalalat sef de birou. Salariul poate fi diferit, in aceste cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire contract individual de munca din initiativa angajatorului eliasav eliasav Societatea X angajeaza, in baza unei testari prealabile, salariati cu contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata, cu perioada de proba, ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in temeiul art.31 al 4, dupa 1 an de munca superunQ superunQ La data de 27.07.2009 am fost angajat cu CIM la o societate pe post de sef raion. La data de 01.07.2010 mi-a fost modificata functia prin act aditional ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba =contract durata determinata? aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua. Un contract de munca incheiat pe durata nedeterminata, dar cu o clauza speciala in care este specificat ca timp de 90 de zile angajatul se afla in ... (vezi toată discuția)