avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ma confrunt cu o problema de caz,in drept penal,daca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ma confrunt cu o problema de caz,in drept penal,daca ma poate ajuta cineva...

Tatal meu,a mostenit o avere in urma decesului parintilor lui iar fratii tatalui meu l-au declarat decedat pe tatal meu pentru a beneficia doar ei de mostenire fapt pentru care au reusit acest lucru.
Mentionez ca tatal meu este primul copil la parinti,nascut,iar ceilalti frati sunt frati vitregi cu tatal meu.
Cerandu-si drepturile,tatal meu,i-au fost refuzate oferindu-i-se doar o mica parte din totalitatea cuvenita drept pantru care tatal meu nu a acceptat propunerea si a apelat la organul de politie din comuna respectiva.Politia a intocmit un dosar de urmarire penala,i-a dat tatalui meu un nr.de inregistrare a dosarului si a sp ca dosarul este trimis la parchiet(daca spun bine)dar de fapt dosarul nu a fost trimis si este in arhiva politiei din comuna respectiva.
Apoi,tatal meu a apelat la primaria din comuna respectiva pentru informatii dar se pare ca politia,primaria si fratii tatalui meu se inteleg intre ei pentru a nu-l ajuta pe tatal meu cu nimic.
In fiecare saptamana,tatal meu este sunat de catre organul de politie din comuna respectiva pentru a verifica daca tatal meu face ceva in privinta asta si ii promite ca se va rezolva fara sa incerce vreodata sa apeleze la un avocat.De ce insista oare sa nu lucreze cu un avocat tatal meu?
A trecut un an si nu se rezolva nimic.Stie cineva ce e de facut in acest caz?Cum isi poate recupera partea tatal meu?Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
w-kristine, utilizator
Cel mai recent răspuns: Blasim , utilizator 02:56, 7 Noiembrie 2010
dap,cred ca pentru toate acestea am nevoie de un avocat sa verifice daca dosarul pe care sustine politisul ca l-a intocmit,este la parchet...pentru ca dupa 1 an el ne-a aratat dosarul si a spus,vedeti,exista dosarul!era in arhiva lor...nicidecum la parchet
tergiverseze in asteptarea prescriptiei??adica ce vr sa sp?nu inteleg atat de clar termenii din acest domeniu,poti fi mai explicit?
w-kristine a scris:

tergiverseze in asteptarea prescriptiei??adica ce vr sa sp?nu inteleg atat de clar termenii din acest domeniu,poti fi mai explicit?


Prescriptia raspunderii penale consta in stingerea raportului juridic penal de conflict, nascut prin savarsirea unei infractiuni , ca urmare a nerealizarii lui intr-un anumit termen prevazut de lege.
Prin prescriptia raspunderii penale, se stinge dreptul statului de a stabili raspunderea penala si de a aplica pedeapsa ori masura educativa prevazuta de lege pentru infractiunea comisa si se stinge totodata si obligatia infractorului de a mai suporta consecintele savarsirii infractiunii.
Codul penal la art. 122 prevede ca : Termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru persoana fizică sunt:
a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;
b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani;
c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.
Termenele arătate se socotesc de la data săvârşirii infracţiunii. În cazul infracţiunilor continue termenul curge de la data încetării acţiunii sau inacţiunii, iar în cazul infracţiunilor continuate, de la data săvârşirii ultimei acţiuni sau inacţiuni.

tergiversare=amanare,tragere de timp.

Ok, pe scurt ce trebuie sa faceti, DAR SA SI FACETI, pentru ca altfel vb aici DEGEABA.
Deci, nu aveti nevoie de avocat ca sa faceti urmatoarele acte:
1. Faceti o cerere pe care politia comunala sa va dea numar de inregistrare si sa va comunice NUMARUL UNIC al dosarului. Indicati si adresa unde sa vi se adreseze raspunsul. Au termen 30 de zile, 45 zile in caz exceptional. In paralele adresa-ti-va si Parchetului de pa langa Judecatoria Judetului si cereti sa vi se comunice numarul unic. Asa puteti sa-l verificati pe politist daca va minte sau nu...
2. Parchetele sunt supraaglomerate cu dosare, asa ca o plangere la Parchet impotriva politistului ar dura f. mult pana ar fi solutionata, asa ca adresati-va Corpului de Control al IGPR-ului precum si Sefului IPJ din judetul respectiv. Aratati ca dosarul dvs este tergiversat in mod nejustificat si ca intr-un an de zile organul de cercetare penal nu a facut nimic in el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fals si uz de fals roxyalexandru roxyalexandru care este termenul de prescriere pentru fals si uz de fals? (vezi toată discuția)
Prescriptia raspunderi penale - uz de fals - inainte de a ramane definitiva ? laurentiu_nl laurentiu_nl Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale? Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de ... (vezi toată discuția)
Plangere favorizarea infractorului gigelas gigelas Buna seara, Vreau sa depun o plangere impotriva unui politist judiciarist. Am probe certe,cum a favorizat cativa infractori implicati in fapte grave ... (vezi toată discuția)