avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... eliberarea conditionata inainte de termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

eliberarea conditionata inainte de termen

Buna ziua,la o condamnare de 4 ani
(viol)fapta savarsita in minoritate,pana in prezent executat 1.8 ani cu zile castig prin munca si ,activitati,cursuri etc.buna purtare,recompense,este posibila cererea de elib.conditionata inainte de efectuarea a jumatate din pedeapsa efectiva?sau indiferent de cate zile castig beneficiezi mai repede de jumatate nu e posibil sa ceri elib. conditionata ,directorul locului de detentie poate propune inainte de termen elib conditionata adica cu 2-3 luni mai repede de jumatatea execut. pedepsei?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: veronikaa , utilizator 15:42, 19 Iunie 2012
fapta a facut-o la 17 ani iar condamnarea a primit-o dupa ca a implinit 18 am fost in audienta la dir. penit. si mi-a dat de inteles ca ar putea iesii prin decembrie -ianuarie daca e tot asa de cuminte ca si pana acum ,si de aceea vroiam sa vad daca stie cineva de vre-o alta posibilitate sau ma amageste dl. dir.
dar el lucrand la bucatarie a beneficiat de multe zile termenul ar fi de 18 martie2011 a fost anuntat da zilele castig si daca i s-ar scadea toate in decembrie ar tebui deja sa vina acasa si asta vroiam sa stiu daca dir. penit. poate propune acest lucru mai repede
i se scad ,da nu mai mult de jumatate si el are castig mai mult deci .....?2/3 din pedeapsa ar fi 2 ani si 7 luni din care se scade castigu prin munca,a lucrat dupa 2 luni de cand a fost inchis si pana acum fiind incadrat la tineri zilele castig au fost multe deci are castig mai mult de alea 7 luni poate iesi mai repede sau nu?
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
precupcristina11, utilizator
Aveti o idee fixa cu jumatatea asta, de fapt nu e nici o jumatate. Sunt doua treimi ( 2/3) in cazul condamnarilor mai mici de 10 ani sau o treime (1/3) daca era minor.
O treime e mai putin decat jumatate, mai munceste si are un comportament prin care da dovezi de indreptare, e eligibil pt liberarea conditionata.

Daca aveti idee cate zile muncite are in total, va calculam noi cand sa faca cererea.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
nu stiu, dar cand o sa vb cu el o sa il intreb si va spun exact, tot ce stiu e ca fiul meu mi-a zis ca dupa zilele pe care le castig
(luna asta le-au zis la toti castgul) ar putea iesi mai repede de martie iar art.59 spune ca elib conditionata nu poate fi acordata inainte de execut. a cel putin 1/2 din durata pedepsei

Alte discuții în legătură

Buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni ... simonaotto simonaotto buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni poate iesi mai repede inainte de liberarea conditionata este arestat di 15 decembrie 2023 si a ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata elav elav Poti cere liberarea conditionata dupa execurarea unei parti de 1/2 din pedeapa, chiar daca cu zilele castigate prin munca nu ajungi la 2/3? Se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua vreau sa stiu daca sotul meu poate sa ieasa cu liberare conditionata .pentru ca el are 2 anii de inchisoare pentru conducere fara permis .dar el a ... (vezi toată discuția)