avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... eliberarea conditionata inainte de termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

eliberarea conditionata inainte de termen

Buna ziua,la o condamnare de 4 ani
(viol)fapta savarsita in minoritate,pana in prezent executat 1.8 ani cu zile castig prin munca si ,activitati,cursuri etc.buna purtare,recompense,este posibila cererea de elib.conditionata inainte de efectuarea a jumatate din pedeapsa efectiva?sau indiferent de cate zile castig beneficiezi mai repede de jumatate nu e posibil sa ceri elib. conditionata ,directorul locului de detentie poate propune inainte de termen elib conditionata adica cu 2-3 luni mai repede de jumatatea execut. pedepsei?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: veronikaa , utilizator 15:42, 19 Iunie 2012
-a fost retinut in 23.03.09
-a inceput munca in18.05.09
+ ca a facut 2 cursuri
in orice situatie legea prevede clar ca nu poate beneficia de liberare conditionata mai devreme de executarea a jumatate din pedeapsa in cazul spetei de fata.
daca ar fi fost condamnat pana la implinirea varstei de 18 ani si la implinirea varstei avea executat un an ar fi putut fi analizat in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.
nu va incadrati nici la art 60 indice 1 si chiar daca ati fi facut-o sansele ar fi fost foarte mici deoarece intr-o perioada foarte mare de timp am vazut o singura liberare de acest gen.
din punctul meu de vedere cel mai devreme poate fi analizat in prima comisie dupa data de 23.03.2011 daca ar avea un castig de 365 zile ceea ce e imposibil pentru ca pentru cele 2 cursuri a primit 30 zile casti iar ma munca banuiesc ca nu a iesit de prea multa vreme si tinand cont ca se castiga in medie 7 zile la o luna muncita ..............
important este sa-si vada de executarea pedepsei si sa nu se inregisteze cu abateri pana cand va fi analizat in comisie.
in rest daca incercati pe liberarea in conditii speciale cred ca e pierdere de timp si de bani ,mai mult in zilele cand merge la instanta mai pierde si din castig.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
doberv, utilizator
precupcristina11 a scris:

i se scad ,da nu mai mult de jumatate si el are castig mai mult deci .....?2/3 din pedeapsa ar fi 2 ani si 7 luni din care se scade castigu prin munca,a lucrat dupa 2 luni de cand a fost inchis si pana acum fiind incadrat la tineri zilele castig au fost multe deci are castig mai mult de alea 7 luni poate iesi mai repede sau nu?

din 4 ani trebuie sa execute 2 ani si 8 luni din care se scad zilele castig.
doua cursuri inseamna 30 zile .
sa presupunem ca acele cursuri au fost de 1 luna ,el a iesit la munca la 3 luni de la arestare si cu 2 luni cursurile inseamna 5 .
pana acum a executat 1 an si 7 luni minus 5 inseamna 1 an si 2 luni adica 14 luni inmultit cu 7 zile inseamna 94 zile castig. 94 +cele 30 de la cursuri inseamna 124 zile castigate adica 4 luni (asta in cel mai fericit caz)
fractia (2/3) o facea la 22.11.2011 din care se scad cele 4 luni castigate prin munca =comisie de liberare conditionata 22.07.2011.
cred ca nu gresesc.
nu stiu ce sa mai cred .In luna iulie cand am fost in audienta la dir. unitatii mi-a zis ca data probabila cu castigul de pana atunci este 18.03.11 deci ei cum au calculat ca nu imi dau seama in plus mi-a dat de inteles ca daca continua sa fie la fel de cuminte posibil sa iasa mai repede de acea data .Sa inteleg ca m-a amgit spunandu-mi lucru asta?o sa merg luna asta inca o data la el si ce ma sfatuiti sa il intreb referitor la lucrul acesta
data retinerii pe 25.03.09
La munca a iesit dupa 53 zile dupa ce a fost retinut(18.05.09)deci lucreaza de 17 luni ca bucatar la popota
Iar cursurile au fost ambele de 3 luni facute in acelasi timp dar in zile diferite ale saptamanii a preferat sa isi ocupe timpul dacat sa stea pe camera

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata elav elav Poti cere liberarea conditionata dupa execurarea unei parti de 1/2 din pedeapa, chiar daca cu zilele castigate prin munca nu ajungi la 2/3? Se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua vreau sa stiu daca sotul meu poate sa ieasa cu liberare conditionata .pentru ca el are 2 anii de inchisoare pentru conducere fara permis .dar el a ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata Andreescuu Andreescuu Buna ziua, Unchiul meu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, pentru conducere cu permisul suspendat. In acest moment a executat 5 luni din ... (vezi toată discuția)