avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... eliberarea conditionata inainte de termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

eliberarea conditionata inainte de termen

Buna ziua,la o condamnare de 4 ani
(viol)fapta savarsita in minoritate,pana in prezent executat 1.8 ani cu zile castig prin munca si ,activitati,cursuri etc.buna purtare,recompense,este posibila cererea de elib.conditionata inainte de efectuarea a jumatate din pedeapsa efectiva?sau indiferent de cate zile castig beneficiezi mai repede de jumatate nu e posibil sa ceri elib. conditionata ,directorul locului de detentie poate propune inainte de termen elib conditionata adica cu 2-3 luni mai repede de jumatatea execut. pedepsei?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: veronikaa , utilizator 15:42, 19 Iunie 2012
conform 275/2006 art.76(b)-din18.05.09 pana in16.08.10 cand a implinit 21 ani castigul prin muca a fost zi la zi iar de atunci pana la 01.11.10 cate 7 zile pe luna +30 zile cursuri la un mic calcul mie mi-au iesit 337 de zile castig (poate nu am calculat bine sa ma corecteze cineva daca gresesc) deci daca prin lege trebuie sa faca efectiv 1/2 din pedeapsa restul zilelor de munca ........#-o sunt munca voluntaraX-(
nu am luat in considerare faptul ca este tanar sau cel putin a fost pana la 16.08.2010.
asa este insa daca va iesi la munca si lunile urmatoare va putea fi analizat in vederea liberarii conditionate la prima intrunire a comisiei dupa data de 23.03.2011 cand implineste jumatate din pedeapsa. in aceste conditii nu cred ca mai trebuie sa va angajati avocat decat numai daca victima era de o varsta mult prea frageda adica fapta savarsita sa fie asupra unui copilas de cativa anisori.
oricum fapta cred ca a fost destul de grava tinand cont ca limitetle pedepsei in momentul condamnarii au fost reduse la jumatate pentru ca era minor la data savarsirii.
deci in conditii normale ar fi primit vreo 8 ani .
erau minori toti inclusiv fata 14 ani azi am fost la el si mi-au zis castigul este de 356 zile pana in prezent, da oricum m-am obisnuit cu ideea ca mai repede de martie nu o sa vina acasa l-am sfatuit sa fie ca si pana acum de cuminte.sper sa mai reziste pana atunci ptr ca a inceput numaratoarea inversa si e mult mai greu ca pana acum iar acolo problemele se pot isca in orice moment .Ma tem ptr el desi el m-a asigurat ca daca pana acum a fost cuminte o sa fie si de acum incolo da na.......sunt parinte
Doamna,
Ce puteti face pentru a fi sigura ca va iesi cat mai repede este de-a intra in audienta la director pentru ca la implinirea celor 2 ani sa se intruneasca cat mai repede comisia pentru eliberare conditionata.
De asta v-am sfatuit sa cautati un avocat care lucra pe drept penal executional.
Acea comisie ar fi ideal sa se intruneasca exact in perioada in care se implinesc cei 2 ani.
va multumesc pt. sfaturi o sa tin cont de ele ,in mod sigur.

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata elav elav Poti cere liberarea conditionata dupa execurarea unei parti de 1/2 din pedeapa, chiar daca cu zilele castigate prin munca nu ajungi la 2/3? Se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua vreau sa stiu daca sotul meu poate sa ieasa cu liberare conditionata .pentru ca el are 2 anii de inchisoare pentru conducere fara permis .dar el a ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata Andreescuu Andreescuu Buna ziua, Unchiul meu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, pentru conducere cu permisul suspendat. In acest moment a executat 5 luni din ... (vezi toată discuția)