avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Onorariul expertilor
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Onorariul expertilor

Am un proces de partaj care,in sfarsit,maine, se termina!As vrea sa stiu despre expertiza:am inteles de la avocatul meu ca,maine se va stabili un expert care va stabilii valoarea mesei partajabila.Acesta trebuie platit in termen de 5 zile,de catre mine,sau de catre fostul meu sot,ori de amandoi?Deoarece e vorba de un imobil si de o aparatura medicala,trebuie platiti 2 experti?Aveti idee cam la ce suma s-ar ridica onorariul acestora?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:46, 16 Noiembrie 2010
Buna ziua !Sa va explic... La partaj sunt urmatoarele bunuri de partajat: aparatura medicala.si un apartament.Instanta a ajuns la o admitere in principiu,astfel incat mie imi revine 30% din apartament .Atat !!! In conditiile in care mie nu-mi revine nimic din aparatura medicala,de ce trebuie sa platesc eu expertiza ? sau mai bine zis, de ce mai trebuie expertizata aceasta aparatura,atat timp cat nu-mi revine mie nimic? si de ce trebuie sa platesc tot eu expertiza in procent mai mare si ptr apartament ,atata timp cat nu am solicitat-o? va rog sa-mi spuneti ce motiv pot invoca,astfel incat sa nu platesc aceste expertize... Va multumec anticipat !!!
Toate bunurile se evalueaza,pentru a se determina contravaloarea lor si pentru a se putea partaja,in functie de contributia dovedita cu probe a partilor.

Poate nu inteleg eu... Dar din moment ce s-a hotarat ca aparatura ii revine paratului in totalitate,si din apartament imi revine doar 30 % , DE CE TREBUIE SA PLATESC EU EXPERTIZA PENTRU APARATURA? DE CE MAI TREBUIE STABILITA VALOAREA ACESTEI APARATURI ,din moment ce instanta a stabilit ca ii revine lui in totalitate ,cu toate ca nu a dovedit ca este bun pentru exercitarea profesiei,si nici ca ar fi adus o contributie la achizitionarea acestei aparaturi !!!???
Pentru ca persoanei careia ii revine o parte din bunuri sa poata dezdauna cu bani(sulta)partea cealalta,in situatia in care loturile stabilite instanta nu sunt precis inscrise in valoarile statuate de instanta si care valori corespund contributiilor partilor dovedite cu probe.
Totul se exprima valoric in functie de crietriile legale avute in vedere de expert la stabilirea valorilor bunurilor

Sunteti parte in proces si instanta poate dispune acest lucru.
Dupa terminarea procesului cheltuielile de judecata vor fi compensate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine stabileste taxa de expertiza ? Cezar66 Cezar66 Cine stabileste taxa de expertiza in cazul unor bunuri ? Mentionez ca este vorba de un apartament,de un sistem de calcul(calculator),de aparatura medicala ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie evaluarea bunurilor supuse partajului succesoral? ContSters126583 ContSters126583 Doresc sa introduc o actiune de sistare a indiviziunii succesorale si constarea calitatii de mostenitor iar in ea sa trec bunurile imobile ale defunctului. ... (vezi toată discuția)
Plata onorariu expertize tehnice judiciare. TANASENASTASA TANASENASTASA buna ziua.trebuie sa vina un expert sa evalueze casa si terenul si trebuie sa platesc expertiza in valoare de 500r,dar nu stiu unde sa o platesc.avocatul mi-a ... (vezi toată discuția)