avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absolvent studii superioare fara licenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absolvent studii superioare fara licenta

Buna seara!

Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare?

Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, poate fi incadrat pe un post cu studii superioare?
Exista un timp limita dupa absolvire pt obtinerea licentei?
V-as ruga sa-mi dati si ceva trimiteri la legislatie.

Multumesc,
Gaby
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 10:00, 14 Februarie 2008
Intr-adevar, ITM-urile cer la inregistrarea contractelor individuale de munca copii de pe actele de studii. Daca colega ar fi postat si postul despre care facea referire ar fi fost mult mai bine.

O problema discutabila ar fi aceea a salarizarii daca s-ar accepta ideea ca poate fi angajat un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta .
Potrivit CCMN, salariul minim brut pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare este de 1000 lei. Este el aplicabil in conditiile angajarii unui absolvent studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta ? Parerea mea este ca NU.
Concret, este vorba despre un post de auditor (pt care se prevad studii superioare in nomenclatorul de functii, anexa la CCM-ul societatii respective) si de un absolvent al unei facultati de drept (fara examen de licenta).
In codul COR pentru auditor intern de ex. se prevad studii superioare dar pentru auditor mediu de prevad studii medii si postliceale. Acest lucru deci este in functie de postul exact pe care il va ocupa. In schimb auditul reprezinta o activiate de control si evaluare pe care nu o poate realiza o persoana fara experienta. Nu veti putea sa angajati un auditor fara studii superioare ( daca nu este auditor mediu) sau fara a avea cursuri de audit, cursuri la care nu se va putea inscrie fara diploma de licenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare necesare pentru contabili Cont Expert 4972 MBM Cont Expert 4972 MBM Buna ziua, Am o problema daca ma puteti ajuta cu un raspuns va rog mult..... Sunt angajata la o firma cu contract individual de munca in timp normal de 8 ore ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa auditor sau consilier juridic monicalirca monicalirca Aveti idee de ce a fost introdus in art.68 (3) urmatorul continut \"promovarea in clasa nu se poate face pe o functie publica de auditor sau de consilier ... (vezi toată discuția)
Adeverinta studii superioare aacris aacris Buna seara ,va rog sa -mi spuneti daca nu am licenta data dupa ce am terminat acum doi ani facultatea ci doar adeverinta ca am absolvit facultatea poate fi ... (vezi toată discuția)