avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine concediu de crestere copil si pentru cel de-al doilea.

Buna. Sunt mamica unui baietel de 1 an si aprox.3luni si voi avea concediu de crestere copil pana pe 27.august.2011 ( data cand bebe implineste 2 ani)
As vrea sa avem inca un copil ,dar acesta s-ar naste dupa data de 27 august 2011.Firma la cere lucrez si-a inchis punctul de lucru din Brasov unde eu prestam serviciul (eu am cartea de munca la ITM Bucuresti ,acum sunt in suspendare).Eu as beneficia de concediu prenatal dupa ce termin concediul de crestere a primului copil.Trebuie sa fac o cerere la angajator ,sa anunt starea mea fiziologica ,inainte sau dupa de a termina concediul crestere a primului copil?Apoi trimit si concediul prenatal ?Ei sunt obligati sa mi-l primeasca si sa-l plateasca sau nu sunt obligati(eu am cartea de munca la ITM Bucuresti,punctul de lucru unde prestam s-a desfiintat).
As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine concediu de crestere copil si pentru cel de-al doilea?As vrea sa-mi spuneti, daca se poate, pasii pe care trebuie sa-i urmez. Daca trebuie sa mai lamuresc ceva sa-mi spuneti.Multumesc si va doresc multa sanatate.
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 22:57, 15 Noiembrie 2010
Buna seara, scuze de intarziere.

In primul rand anuntati angajatorul si atasati o adeverinta medicala. Asta pt. ca momentan dv. sunteti inca angajata lor (cu C.I.M suspendat bineinteles) dar pe parcursul acestei perioade ei nu au voie sa va dea afara.

In al doilea rand luati legatura si cu cei de la Casa de Asigurari pentru a vedea cum trebuie sa procedati daca angajatorul nu vrea sa va plateasca pre si postnatalalul. Din cate stiu exista poibilitatea ca acest concediu sa va fie platit prin intermediul lor, in situatia in care inceteaza CIM dar nu stiu amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aflata in concediu pentru cresterea copilului si insarcinata voi fi totusi concediata pe motivul desfintarii postului stresarel stresarel In data de 25 August 2010 copilul meu a facut 2 ani data cu care ar fi trebuit sa-mi reancep activitatea, in acest sens am trimis catre angajator o cerere de ... (vezi toată discuția)
Pot lua cm inainte de preaviz amelia20100 amelia20100 am fost anuntata ca vom intra in preaviz sapt.viitoare.pot sa intru in cm inainte de preaviz?daca in timpul cm -ului aflu ca sunt insarcinata mai pot face cev ... (vezi toată discuția)
Cum intrerup postnatalul? voi naste al doilea copil alinabogdan alinabogdan In 24 iulie 2009 mi se termina postnatalul pentru primul copil. Al doilea copil se va naste in 5 august 2009. Doresc sa aflu ce trebuie sa fac, cui sa ma ... (vezi toată discuția)