avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
mitalina a scris:

"..b. a doua etapă constă în susţinerea unei probe teoretice şi cu caracter
aplicativ (aplicaţie practică) la următoarele discipline:
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal. "

insa, in aceeasi hotarare :
"(5) Proba teoretică, cu caracter aplicativ, constă în rezolvarea unor cazuri practice pe baza cunoştinţelor teoretice ale candidaţilor"

pana la urma....d-zeu cu mila, cred ca nici ei nu stiu exact cum o sa fie examenul, deci tot ce putem face este sa invatam, invatam, invatam......si sa ajungem acolo sa vedem ca o sa dam ex oral(glumesc)!

Si ce e ceva rau in a da examen oral ? :))
aidanisor a scris:

intr-un final cum se va sustine examenul pe centre teritoriale INPPA exact ca anul trecut? ca nu mai inteleg nimic#-o

Anul trecut nu a fost pe centre INPPA. A fost mai mult o organizare geografică a barourilor în centre de examen.
Anul acesta se va da pe centre INPPA
art.1 din hotărâre: [ link extern ]

Mulţumiri pentru informaţiile legate de speţe :)
Ultima modificare: Duminică, 17 Iulie 2011
ContSters179222, utilizator
Nu asta am vrut sa spun, cum ca ar fi ceva rau in a da oral, sau o oricare alta forma de examinare, ideea era ca am impresia ca nici ei nu sunt decisi cum sa sustinem examenul si ca s-ar putea sa avem surprize. Eu (strict parera mea) cred ca la examenul scris vom avea cate 2 subiecte teorie/sinteza si un alt subiect speta.
Dar dupa cum spuneam este strict opinia mea, asta am dedus eu din hotararea aia, sa nu se creada ca am avut vreo "sursa" sau ca am auzit vreun zvon, tocmai de aia am tinut sa mentionez ca glumesc, atunci cand am spus de ex. oral.
Cred ca indiferent de modul de examinare , noi oricum trebuie sa invatam, si sa nu ne gandim ca invatam neaparat pentru examen, ci ca invatam in primul rand pentru noi, pentru "carierele noastre"!
Eu deja am intrat in panica! Avem foarte putin timp la dispozitie sa invatam..
Panica nu este o solutie! gandeste-te ca indiferent ca suntem sau nu panicati...timpul va curge! asa ca ideal ar fi sa incercam sa-l valorificam cat mai mult si mai bine cu putinta, sa fim organizati si sa nu ne lasam cuprinsi de teama!
Dar daca stii ca in cazul tau, panica functioneaza in scop constructiv, atunci foloseste acest aspect, pentru a fi mai motivata atunci cand inveti.
Am ajuns pe ultima 100 de metri, cand trebuie sa folosim totul in avantajul nostru, si sa nu ne lasam stapaniti de nimic ce ne-ar putea impiedica sa ne atingem scopul!
Mult succes!!!

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)