avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Anul trecut nu a fost pe centre INPPA. A fost mai mult o organizare geografică a barourilor în centre de examen.
Anul acesta se va da pe centre INPPA

pai cum nu a fost pe centre INPPA, exact asa a fost!
Multumesc pentru incurajare, mitalina!
Mult succes si tie!
Am remarcat numeroase discrepante intre sintezele de la Nomina lex si unele tratate. :(Un exemplu la penal partea generala >
Referitor la incriminarea actelor preparatorii
>>Sintezele Nomina lex ......,,in literatura de specialitate s-au conturat trei opinii, şi anume: concepţia obiectivă, concepţia incriminării limitate a actelor premergătoare şi concepţia incriminării nelimitate a actelor de pregătire.
>>>Cristian Mitrache, C-tin Mitrache - Drept penal roman Partea generala Ed V ,,In doctrina penala s-au conturat doua teze principale ...teza incriminarii actelor preparatorii si teza neincriminarii acestor acte.

Pana la urma cate teze/conceptii or fi trei sau doua si care or fi acestea.:hm:

UNBR - ,,In vederea pregatirii la examen.........pot fi consultate cursuri, tratate si orice alta documentatie care trateaza tematica mentionata.
Asta a fost anul trecut:
" Pentru organizarea şi desfăşurarea examenului, barourile de pe raza unei curţi de apel se grupează la un singur centru de examen. Sediul centrului de examen este stabilit prin vor unanim de decanii barourilor care se grupează. Dacă decanii barourile nu stabilesc în unanimitate locaţia centrului de examen, examenul se desfăşoară la baroul unde se află sediul curţii de apel."
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
ania popescu, utilizator
Avand in vedere tratarea spetelor cred ca s-a exagerat putin , cred ca o sa fie strict la teoria ,invatata in facultate sau dupa cartile care invatam , ce ati postat este modelul tip pentru a rezolva o speta , pentru cineva cu foarte multa experienta. iar pentru incepatori..... cam greu...
Multa bafta!!!!

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)