Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.
Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.
Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
@cristina: daca te referi la "certificat privind starea de sănătate a candidatului, incluzând si o
evaluare psihiatrică" nu iti faci nici macar la sange. Eu am fost la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti...la ambulatoriu si ti-o da repede si costa 40 de lei
Astazi am obtinut certificatul care sa ateste ca din punct de vedere psihiatric sunt in regula. In acest certificat se face referire doar la ceea ce tine de psihiatrie, nu si de starea de sanatate in general . ( trebuie completat acest certificat sau luat unul separat , eventual de la medicul de familie ? )
Certificatul medical pentru psihiatrie :
Spitalul Universitar / Ambulatoriu - cum intri, dupa mini bufetul de la parter este un hol pe care mergi pana in capat(nu faci dreapta). Ajungi la camera A7( pe usa scrie PSIHIATRIE ) unde o doamna asistenta te astepta ;) . te intorci pe unde ai intrat - scrie CASIERIE si achiti 40 Ron si te intorci pentru o consultatie de 45 de secunde .
Pentru ca informatiile sa fie complete m-am gandit ca un numar de telefon de la aceasta sectie ar fi de folos : 021 202 6117 ( programari si eventual informatii )
Bafta si pentru ce informatii mai aveti postati-le si voi .
Eu am dat din nefericire si anul trecut acest examen.
La secretariatul Baroului Bucuresti am fost rugata ca pe verso copiei CI sa dau o scurta declaratie ca inteleg ca nu ma pot inscrie decat in baroul respectiv.
In ceea ce priveste adeverintele medicale, cea de la psihiatru am luat-o de la Policlinica Titan, si a costat ,daca imi amintesc bine 50 lei, iar cealalta de la medicul de fmilie, si a costat 10 lei.
In alta ordine de idei, m-am uitat si eu la cartile de grile, sa achizitionam pachetul mi se pare o ca nu este ce ne trebuie noua, grilele de la magistratura fiind altfel formulate, si nu ni se adreseaza.
Anul trecut am invatat 1 luna dupa cursuri, sinteze personale si sintezele Lumina Lex, plus alte materiale ( cartile de contracte ale lui Deak, un tratat de succesiuni).
La OEPA - numai dupa Lumina Lex, considerand ca e de umplutura.
Am picat OEPA cu aproape 5 ( dupa contestatie). La restul am luat peste 8.50.
Este adevarat ca ma ajuta experienta a 10 ani de practica - lucrez de 10 ani in cadrul unui SCA.
Ideea e ca se poate invata, si numai in 1 luna.
La examenul din nov, din 20 de colegi din jur , 5 aveau casca, absolut toti au picat, din cauza faptului ca persoana care dicta nu stia ce , cat si de unde sa dicteze. Li se dicta din tratate, nu apucau sa scrie, nu le suna cunoscut ce li se dicta si au scris ce au inteles.....
Nu va speriati, ca nu rezolvati nimic. Invatati, nu riscati sa copiati ca se cam prind, si ne vedem la depunerea juramantului!!!!! ( ca doar trebuie sa speram ca trecem acest minunat examen)
@burundy: Corect...dar nu inteleg de ce nu te-au trimis si la interne. La mine a fost cum ai zis tu numai ca dupa examenul psihiatric(daca poti sa-l numesti asa) m-au trimis la medicina interna unde m-a ascultat o tanti cu stetoscopul si mi-a dat ok-ul, dupa care am fost la asistenta sefa care mi-a oprit adeverinta si mi-a zis sa vin a doua zis dupa ea cu timbru. fiscal. Toata asta a costat 40 de lei. Daca mai aveti neclaritati va rog intrebati.
Admitere barou 2014
manuelle
Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)