trenurelu a scris:
Anul trecut am invatat 1 luna dupa cursuri, sinteze personale si sintezele Lumina Lex, plus alte materiale ( cartile de contracte ale lui Deak, un tratat de succesiuni).
La OEPA - numai dupa Lumina Lex, considerand ca e de umplutura.
Am picat OEPA cu aproape 5 ( dupa contestatie). La restul am luat peste 8.50.
Este adevarat ca ma ajuta experienta a 10 ani de practica - lucrez de 10 ani in cadrul unui SCA.
Ideea e ca se poate invata, si numai in 1 luna.
La examenul din nov, din 20 de colegi din jur , 5 aveau casca, absolut toti au picat, din cauza faptului ca persoana care dicta nu stia ce , cat si de unde sa dicteze. Li se dicta din tratate, nu apucau sa scrie, nu le suna cunoscut ce li se dicta si au scris ce au inteles.....
Nu va speriati, ca nu rezolvati nimic. Invatati, nu riscati sa copiati ca se cam prind, si ne vedem la depunerea juramantului!!!!! ( ca doar trebuie sa speram ca trecem acest minunat examen)
Iti dau partial dreptate. Si eu am dat si anul trecut. Si la fel am picat rusinos, cu note peste 7,5 la civil, penal si proceduri, si 4 la OEPA. Nu inteleg pentru nimic in lume cum de nu am scris mai mult de 4 la o materie care este nici pe sfertul celoralte.
Dar totusi, sa stii ca am vazut pers care au copiat cu casca si au promovat.
Pana la urma este si chestie de noroc.
Pe mine una ma ingrozeste prima proba cu grilele. Eu una personal ma descurc mult mai bine la sinteza decat la grile.
Oh well, mult succes tuturor aspirantilor la aceasta profesie! spor!