avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
scrie clar ca -copiile trebuiesc legalizate... fiecare pe riscul lui -daca se va respinge dosarul...

-cum e cu foaia matricola?
-si despre poze? trebuiesc?

trenurelu a scris:

Anul trecut am invatat 1 luna dupa cursuri, sinteze personale si sintezele Lumina Lex, plus alte materiale ( cartile de contracte ale lui Deak, un tratat de succesiuni).
La OEPA - numai dupa Lumina Lex, considerand ca e de umplutura.
Am picat OEPA cu aproape 5 ( dupa contestatie). La restul am luat peste 8.50.
Este adevarat ca ma ajuta experienta a 10 ani de practica - lucrez de 10 ani in cadrul unui SCA.
Ideea e ca se poate invata, si numai in 1 luna.

La examenul din nov, din 20 de colegi din jur , 5 aveau casca, absolut toti au picat, din cauza faptului ca persoana care dicta nu stia ce , cat si de unde sa dicteze. Li se dicta din tratate, nu apucau sa scrie, nu le suna cunoscut ce li se dicta si au scris ce au inteles.....

Nu va speriati, ca nu rezolvati nimic. Invatati, nu riscati sa copiati ca se cam prind, si ne vedem la depunerea juramantului!!!!! ( ca doar trebuie sa speram ca trecem acest minunat examen)

Iti dau partial dreptate. Si eu am dat si anul trecut. Si la fel am picat rusinos, cu note peste 7,5 la civil, penal si proceduri, si 4 la OEPA. Nu inteleg pentru nimic in lume cum de nu am scris mai mult de 4 la o materie care este nici pe sfertul celoralte.
Dar totusi, sa stii ca am vazut pers care au copiat cu casca si au promovat.
Pana la urma este si chestie de noroc.
Pe mine una ma ingrozeste prima proba cu grilele. Eu una personal ma descurc mult mai bine la sinteza decat la grile.
Oh well, mult succes tuturor aspirantilor la aceasta profesie! spor!
Sper sa fie clar pentru toti... discutii total aiurea , se pare ca nu cititi ce au publicat cei de la barouri... sau e greu de inteles... nu vreau sa supar pe nimeni, dar in privinta adeverintelor medicale , pentru cei din bucuresti se pot duce la orice policlinica (privata sau de stat) la un doctor psihiatru si un doctor medicina generala mentionand ca folosesc pentru examenul de primire in profesia de avocat.. si atat
actele trebuie legalizate la un notar public... atat diploma cat si foaia matricola au fost obţinute după anul 1995 trebuie legalizate.....nu va duceti sa va inscrieti fara sa le legalizati...., nu trebuie poze... nu mai aberati , cititi de doua trei ori... ce scrie pe site-urile barourilor
repet nu vreau sa deranjez pe nimeni...
Bafta tuturor ..
@al3x82 : spre exemplu faza cu pozele, daca citesti statutul profesiei de avocat proaspat modificat vei observa discrepante intre documentele pe care le solicita ei la dosar si documentele care sunt solicitate in statutul profesiei. In statut scrie ca trebuie puse si 2 poze tip buletin. Eu cred ca mai bine se intreaba si ne lamurim decat sa se ajunga cu dosarul acolo cu lipsuri.
Buna dimineata....
Am o intrebare pentru cei care s-au inscris deja: ati platit cumva si alte taxe(de secretariat) in fara de cea de 800 de lei? Pun aceasta intrebare deoarece pe site-ul baroului Hunedoara scrie ca se plateste taxa de 800 de lei plus o taxa suplimentara de 200 de lei pentru secretariat. Sunt doar curios sa vad daca cei de la Hd fac exces de zel in domeniul asta. Merci mult bafta si spor maxim
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)