avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
avocatel2011 a scris:

Si daca promovau 90% examenul asta, ceilalti 10 % picati ar fi postat p-aci ca au fost furati si nedreptatiti si ca fac revolutie sa intre si ei...tipic romanesc

Puteau sa promoveze 99,99 % dar daca un singur om era furat atunci nu era ok. Si nu a fost ok. Asta cu "tipic romanesc" ce vrea sa spuna ? Iti ironizezi propria natiune ? Si tu esti roman prietene. Asta conteaza mai putin. Conteaza doar ca si tu ai sa zbieri cat de curand pentru vreo nedreptate. Si atunci vom veni noi astia cu tipicul romanesc sa-ti aratam ca ne doare undeva de tine. Atunci ai sa spui la fel. Tipic romanesc. Mai usor ma cu ironiile astea ca parca te si vad cum te rogi de mine prin instanta sa-ti dau eventualul meu dosar. Tipic romanesc.
radu_uglai a scris:

Se pare ca ironia cu spetele si sintezele nu a prins...nu-i nimiv(langa user se vede si data cand ati creat contul). In alta ordine de ideii, nu spiritul revolutionar cred ca ii problema ci acei care cred ca il au certandu-i pe cei care nu cred ca nu il au.
Deci daca vreti sa va revoltati nu va retine absolut nimeni, ma deranjaza pur si simplu lipsa de un minim bun simt in a aborda o parere contrara si abuzul de masaje de genul " doamne ne nimicesc". Foarte bine faceti o petitie, mergeti in instanta sau ce credeti de cuviinta, in concret. Dar finalitatea pe care o vad eu aici este o documentare demna de un film pe national geografic gen zeigst si nu o petitie online, pe care as semnau daca ar exista, sau un alt demers palpabil. Doar o sumediene de lametari( nu vreau sa zic ca fara rost) dar pe care le-am inteles din primele posturi si nu vad rostul umplerii de paginii. Daca tot sunteti asa revoltai folositi energia la un scop mai pragmatic.
Dar eu, creieras fiind de viitor, ce stiu eu nu?

Valabil si pentru dumneavoastra. "Tipic romanesc" cum spunea omul de mai devreme. Puteai sa-ti faci cont din pleistocen daca voiai, asta nu arata nimic. Poti sa ai un user de ani de zile si sa nu spui nimic interesant. Lasa ironiile cu creierasul ca pe bune, tu chiar esti de viitor. E nevoie de oameni ca tine.
radu_uglai a scris:

Se pare ca ironia cu spetele si sintezele nu a prins...nu-i nimiv(langa user se vede si data cand ati creat contul). In alta ordine de ideii, nu spiritul revolutionar cred ca ii problema ci acei care cred ca il au certandu-i pe cei care nu cred ca nu il au.
Deci daca vreti sa va revoltati nu va retine absolut nimeni, ma deranjaza pur si simplu lipsa de un minim bun simt in a aborda o parere contrara si abuzul de masaje de genul " doamne ne nimicesc". Foarte bine faceti o petitie, mergeti in instanta sau ce credeti de cuviinta, in concret. Dar finalitatea pe care o vad eu aici este o documentare demna de un film pe national geografic gen zeigst si nu o petitie online, pe care as semnau daca ar exista, sau un alt demers palpabil. Doar o sumediene de lametari( nu vreau sa zic ca fara rost) dar pe care le-am inteles din primele posturi si nu vad rostul umplerii de paginii. Daca tot sunteti asa revoltai folositi energia la un scop mai pragmatic.
Dar eu, creieras fiind de viitor, ce stiu eu nu?

Prietene, te plangi de ironii, si tu le promovezi.
Scopul acestor discutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, este sa se nasca idei, initiative.DIn contradictii se naste progresul....
Am zis in urma ca, vaicareala nu ajuta.Am zis ca, o petitie ar fi buna si poate ar rezolva ceva.Am zis de L544, am zis.....
Dar multi, din comoditate, vin si ne distrag atentia, pentru a ne refugia si disipa in contre si ironii.
Eu sunt inginer, si......incerc pe cat ma tin muschii sa ma implic.Dar, astept initiativa de la voi, si imediat am sarit in barca.Si crede-ma, ca,nu dau din gura...sau cu gura.Cum am mai zis, am educatie cazona si disciplina.Vorba multa ma oboseste.
Nu-mi plac oamenii care vorbesc si nu spun nimic.Ba mai mult, sunt si ironici
Am ramas stupefiat de postarea ...acelei stefania.....si mi-am spus ca, daca copilull meu ar fi educat asa, .....ar fi jale mare(mai ales pentru ea).
Mai multi au ridicat o problema ciudata.Ca daca ati stiut ca e cum e, de ce nu v-ati revoltat dinainte....ASTA O SPUNE UN AVOCAT???? VAI MAMA ALORA CE VOR FI APARATI DE ASA AVOCATI.Sa te revolti de o viitoare presupusa frauda........Eu ma revolt pentru ca, am platit 800 lei si.....corectura a fost facuta de.....femeia de serviciu.De asta ma revolt.
Invatati-ma, cum as fi putut sa ma revolt pe data de 5 nov, pentru motivul ca, nu sunt de acord cu corectura? Cum as fi putut sa ma revolt pe 5 nov, ca, regulile jocului se modifica in timpul jocului??? Cum as fi putut sa ma revolt....dragi viitori avocati???? CUM???
Prin extrapolare, inainte de a iesi pe strada, fac un apel la 112 cum ca, voi fi talharit in zona in care intentionez sa merg.
Dar ca s-o n-o mai supar pe stefania, la urmatorul examen, inainte cu 10 zile, o sa ma revolt ca se va umbla cu....nereguli la examen, cu riscul de a ajunge la ....creiere netede.
Si apropo, daca promovau 90% si picau 10%, si aia 10% considerau ca au fost nedreptatiti, AVEAU TOT DREPTUL DIN LUME, SA SE REVOLTE. Mai ales ca transparenta....e opaca rau.
Eu in politehnica, am contestat un examen, la rectorul de pe vremea aceea.Stiti ce a facut...tovarasul rector??/(eram tovarasi atunci)
O SPUN PENTRU TOTI CARE NU STIU SAU NU VOR SA INTELEGA: Tov Rector, a scos baremul, a scos lucrarea - LUCRAREA MEA - si a corectat-o de fata cu mine si inca 2 profesori.Am castigat 1.75. Si stiti de ce am contestat-o? Pentru ca, am considerat ca, am fost neindreptatit.
Constat ca ....ala era nebun, si acum astia sunt normali.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
ContSters228570, utilizator
Vad ca excludeti din start varianta ca la un examen se pica din alte motive in afara de ala pe care v-ati axat:furtul.Toti sunt bine pregatiti si sunt furati..trist.
Si sa afle si aia de nu au habar pe ce lume traiesc. Examenul tip sinteza este recunoscut ca fiind lovit de subiectivism. Asta in principiu. In particular, cu privire la examenul de anul acesta se pare ca baremul de corectare a avut o prea mare pondere in puncte cu caruta si a fost impartit mai putin in zeci de sutimi. Asta inseamna ca aprecierea corectorului este una foarte simpla. Ori iti da 2 puncte sau 3 puncte cat scrie acolo pentru o propozitie ori nu-ti da nimic. Care este criteriul pe baza caruia un candidat ar putea primi sa zicem 40 de sutimi la un subiect daca baremul presupune 3 puncte pentru o propozitie ? Si ca sa fie treaba stiuta, aflati ma si voi ca asta este sistemul perfect pentru aflat subiectele cu o juma de ora inainte. Poti sa fii bou dar daca spui 3 fraze si ai impuscat 5 puncte te-ai scos. Pentru ca, spetele tembel sa fii sa nu le retii in 5 minute. ASTA A FOST FURACIUNE. Baremul trebuia sa se imparta altfel, pentru o evaluare cat mai corecta si a celor care au invatat fara sa toceasca. Ca in instanta astia conteaza, nu tocilarul caruia ii tremura chilotii daca a uitat virgula. PUNCT.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)