Daca ti-au dat nota mica judecatorul nu o poate modifica, el verifica numai conditiile in care a fost organizat examenul.Poti sa ataci in contencios hotararea de validare a examenului dar nu cred ca exista sanse de castig si ar fi nedrept fata de cei care au intrat.
Singura solutie este in opinia mea Legea 544 /2001 privind liberul acces la informatiile de interes public (UNBR este o persoana juridica de inters public) prin care sa ceri:
-componenta comisiei de organizare a examenului, de elaborare a subiectelor de tip grila,a subiectelor la proba practica cu caracter aplicativ, etc.
-borderourile in care au fost trecute notele de catre cei 2 corectori
-unde au fost corectate lucrarile?
-motivarea la respingerea contestatiilor la grila silista poate continua
Se poate depune memorii la Comisia de cercetare a abuzurilor din Camera deputatilor, mai departe poti sa faci petii la organizatiie internationale unde UNBR este mebru (UIA,IBA, CCBE).
Se poate face trimitere la Raportul de activitate al Consiliului UNBR pag 15 unde printre altele se recunoaste expres ca nu se tine cont de barm.
[ link extern ]
Pana la urma daca se doveste ca corectorul nu a tinut cont de barem raspunde penal (abuz in serviciu/neglijenta in serviciu).
Dupa parerea mea orice ai face dupa contestatii nu poti schimbi nota, cel mult cred ca ai putea sa iti primesti banii inapoi (ca nu si-au respectat obligatiile, ma intreb ce fel de raspundere este contractuala sau delictuala)