avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.

Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
nicuv a scris:

mersi de inf. Mai devreme se vorbea de o avocata care a castigat in instanta(cunostiinta cuiva care activeaza pe forum). poate cineva sa mai aduca informatii despre cazuri concrete?

Poate a fost vorba de cineva care avea vechime ca jurist si consiliul baroului nu a primit-o la cerere in profesie (motivand ca nu indeplineste conditiile prev de lege), atunci a atacat hotararea in contencios si a castigat, nu e vorba de examen (acum toata lumea trebuie sa dea examen exceptie judecatorii de la ICCJ si de la instantele internationale).Exemple in sensul aceasta sunt multe - hot prin care se respinge cererea de primire in profesie atacate in contencios.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
scarto, utilizator
din ce mi-ai spus,,,,o solutie poate fii sa cerem sa vedem lucrarea si borderoul. am facut lucrarea complet la penal.....(spetele le-am citit inainte iar teoria a fost foarte simpla) Am luat 6. Poate avem nesansa la recorectare sa fie aceasi corectori...sau altii care trec notele de pe liste fara sa mai verifice lucrarile.Si atunci....ramane sa verificanoi daca borderoul respecta baremul si daca borderoul se refera la lucrarea noastra si nu la alta(eroare)
mai exista o solutie - plangere penala pentru abuz in serviciu, daca un numar destul de mare de lucrari nu au fost notate corect -din care sa rezulte intentia (culpa-neglijenta in serviciu) de a depuncta lucrarile

un exemplu concret este cercetatrea penala a unei comisii de corectatre ,lucrari bacalureat 2011 ,au supraevaluat niste lucrari
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
lucian22, utilizator
Ma gandesc ca se poate sa iti dea o copie de pe lucrare, pentru ca se arhiveza si se tin 2 ani (daca imi aduc aminte bine).Si nu vad de ce ar pastra lucrarile daca nu pentru o chestie de genul asta.
lucian22 a scris:

mai exista o solutie - plangere penala pentru abuz in serviciu, daca un numar destul de mare de lucrari nu au fost notate corect -din care sa rezulte intentia de a depuncta lucrarile

un exemplu concret este cercetatrea penala a unei comisii de corectatre ,lucrari bacalureat 2011 ,au supraevaluat niste lucrari

Corect dar dureaza mult, si o sa spuna stai sa "vedem rezultatul cercetarii penale" si nu o sa mai aiba nicio relevanta rezultatul.

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)